KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI ASIM CEMAL EBU'L HEYCA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Siyonist işgal yönetimi, bir yıldan beri hiçbir hukuki temeli olmayan idari tutuklama ile esaret altında tuttuğu Asım Cemal Ebu'l-Heyca'yı dün (24 Ocak Salı) akşam serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 25 Ocak 2023 06:25
KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI ASIM CEMAL EBU'L HEYCA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Özgürlüğüne kavuşan Ebu'l-Heyca'yı İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'na mensup bazı mücahitler karşıladı. Onu karşılayan mücahitler esirler davasına her zaman öncelik verecekleri ve onlara destek için bütün güçleriyle çalışacakları sözlerini yeniledi. 

Ebu'l-Heyca için Cenin Mülteci Kampı'nda kendi evinin önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Törene katılanlar Hamas bayrakları ile gösteri düzenlediler. 

İşgal güçleri İzzettin Kassam Tugayları'nın komutanlarından ve Hamas'ın ileri gelenlerinden 61 yaşındaki Cemal Ebu'l-Heyca'nın oğlu olan Asım Ebu'l-Heyca'yı 27 Nisan 2022 tarihinde Cenin Mülteci Kampı'na ve Kabatiye kasabasına düzenledikleri geniş çaplı baskında gözaltına almış, sonra hakkında idari tutuklama kararı vermişlerdi. 

Kassam Tugayları komutanlarından olan Cemal Ebu'l-Heyca ile onun Abdüsselam ve Imaduddin isimli oğulları ise hâlen işgal zindanlarında esaret hayatı yaşamaya devam ediyor. 

Komutan Cemal Ebu'l-Heyca, 1990'dan itibaren en son 2002 yılında esir edilmesine kadarki süre içinde dört kez tutuklanmış ve toplamda beş buçuk yıl zindanda kalmıştı. 2002 yılında esir edilmesinden sonra ise Kassam Tugayları'nın komutanı olması sebebiyle dokuz kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi. İşgal rejimi onu "tehlikeli mahkumlar" grubuna soktu ve kendisine çok korkunç işkence uygulamalarında bulundu. Bunların içinde 10 yıl süren hücre hapsi de yer alıyor.

İşgal rejimi Cemal Ebu'l-Heyca'nın Abdüsselam ve Imaduddin isimli oğullarını idari tutuklu olarak hapiste tutmaya devam ediyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar