HAMAS İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA ESİR TAKASI ANLAŞMASI YOLDA MI?

Hamas, Avera Mengistu'nun görüntülerini paylaştıktan sonra, esir takası anlaşmalarının çoğunun sağcı İsrail hükümetleriyle yapıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 532 Tarih: 25 Ocak 2023 14:28
HAMAS İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA ESİR TAKASI ANLAŞMASI YOLDA MI?

Hamas yetkilileri, Hizbullah'a bağlı Lübnan gazetesi Al-Akhbar'a Avera Mengistu’nun videosunun İsrail ile yeni bir esir takas anlaşmasına varma şansı olup olmadığını değerlendirmek için yayınlandığını söyledi.

Hamas yetkilileri, "İsrail'deki aşırı sağcı hükümete rağmen, daha istikrarlı olduğu düşünüldüğü için bir anlaşmaya varmak mümkün olabilir" dedi.

Lübnan gazetesi raporu, Hamas'ın ayrıca "Hükümetteki aşırılık yanlıları, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun bir mahkum takası anlaşması imzalamasını engellemeyecek" dediğini iddia ediyor.

Filistin direniş hareketi grubuna göre, "tarihsel olarak [mahkum takası] anlaşmalarının çoğu sağcı hükümetlerle imzalandı."

Hamas, Avera Mengistu'nun Gazze'de yaşadığına dair kanıtı ne zaman paylaştı?

Bu ayın başlarında Hamas, 2014 yılında Gazze Şeridi'ne geçen Etiyopyalı İsrail uyruklu Avera Mengistu hakkında yeni bilgiler paylaştı.

"Ben tutuklu Avera Mengistu'yum, burada ne kadar kalacağım?" dediği çekilen ve paylaşılan bir videoda duyuluyor.

Videonun başlangıcında Hamas, yeni İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi’ye hitap ederek , "[İzzeddin] el-Kassam Tugayları (Hamas'ın askeri kanadı), eski genelkurmay başkanı [Aviv] Kohavi'nin başarısızlığını ve İsrail'e yaptığı yalanları not ediyor.

Hamas, “Genelkurmay Başkanı Halevi, bu başarısızlığın ve sonuçlarının yükünü taşımaya kendini hazırlamalı” dedi.

Video, Halevi'nin resmi olarak genelkurmay başkanı rolünü üstlenmesinden sadece birkaç saat sonra yayınlandı.

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar