NETANYAHU'NUN ASKERİ SEKTRETERİ AVİ GİL KASSAM TUGAYLARININ YAYINLADIĞI VİDEOYU DOĞRULADI

İsrail işgal rejimi başbakanı Netanyahu'nun askeri sekreteri Avi Gil, Kassam Tugayları'nın bir video yayınlamasından iki gün sonra, dün (18 Ocak Çarşamba) akşam, esir işgalci asker Mangesto'nun ailesiyle bir araya geldi.  

Görüntülenme: 386 Tarih: 19 Ocak 2023 17:29
NETANYAHU'NUN ASKERİ SEKTRETERİ AVİ GİL KASSAM TUGAYLARININ YAYINLADIĞI VİDEOYU DOĞRULADI

Siyonistlere ait Yedioth Ahronot gazetesinin yayınladığı habere göre Gil, işgalci askerin 8 yıldan fazla süredir devam eden esaretinin başlangıcından bu yana yayınlanan ilk video niteliğindeki söz konusu videonun montaj değil gerçek olduğunu, videoda görünen ve açıklama yapan kişinin esir Mangesto'nun kendisi olduğunu ailesine teyit etti. 

Siyonist gazete aileye aynı zamanda söz konusu esir askerin özgürleştirilmesi konusunda işgal hükümetinin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verildiğini belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları 16 Ocak Pazartesi akşam saatlerinde, elinde esir tuttuğu işgalci askerlerden Avraham Mangesto'nun bir videosunu yayınlamıştı. 

İşgalci esir asker videoda, İsrail işgal rejimin liderlerine ve siyonist topluma seslenerek; "Zorluk ve acıyla geçirdiğimiz bunca yıldan sonra ben ve arkadaşlarım daha ne kadar burada esaret altında kalacağız? Bizim halimiz karşısında İsrail devleti ve halkı nerede?" diye konuşmuştu. 

Videoda Kassam Tugayları kendi mesajını da yayınladı ve 16 Ocak tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevinden ayrılan Aviv Kochavi'nin esir askerler meselesini hallettiği konusundaki iddiasının doğru olmadığını, onun kendi halkına karşı yalan söylediğini dile getirmiş, yerine geçen yeni Genelkurmay Başkanı Herzl Halevi'ye selefinin başarısızlığının yükünü üstlenmeye hazırlanmasını önermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar