ARAP HALKLARI KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

İngiltere'de bir Yahudi sitesinin yaptığı son ankette, ankete katılan 14 Arap ülkesinden halkın büyük çoğunluğu Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkıyor ve politikaları Arap ülkelerinde güvenlik ve istikrar için bir tehdit olarak görülüyor. 

Görüntülenme: 401 Tarih: 09 Ocak 2023 19:54
ARAP HALKLARI KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

İngiliz web sitesi "Jewish News" tarafından yürütülen son anket, 14 Arap ülkesi halkının büyük çoğunluğunun demokratik bir sistemi desteklediğini ve aynı zamanda Siyonist rejimin tanınmasına karşı olduğunu gösteriyor.
Bu anketten elde edilen sonuçlar, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren BAE, Fas, Bahreyn ve Sudan'dan katılımcıların %84'ünün olduğunu göstererek, kendi hükümetlerinin Siyonist rejimi tanımasına karşı olduklarını söylediler.
Ayrıca, katılımcıların yüzde 36'sının muhalefet gerekçesini "Filistin'deki sömürgeci işgal gücü" olarak belirttiği tespit edildi. Katılımcıların diğer bir %9'u ise İsrail rejiminin Arap topraklarında daha fazla alana hakim olma niyetinde olduğunu söyledi.
Bu İngilizce web sitesi, Fars Körfezi ülkelerinin siyasetinde uzmanlaşmış Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün (INSS) üst düzey araştırmacılarından Dr. Yuel Kazansky'den alıntı yaparak, bu anketin sonuçlarına şaşırmadığını bildirdi; Çünkü hem normalleşme anlaşması hem de Ürdün ve Mısır ile “barış anlaşmaları” halkla değil bu ülkelerin siyasi elitleriyle imzalandı ve Mısırlıların büyük çoğunluğu İsrail rejimine karşıdır.
Bu ankete katılan Suudi katılımcıların %38'i Siyonist rejimin tanınmasına karşıydı ve %57'si bu soruyu yanıtlamamayı tercih etti. İşin ilginç tarafı, Siyonist rejimin başbakanı Benjamin Netanyahu, Suudi Arabistan'ı normalleşme için sıradaki ülke olarak ilan etti.
Kazansky, Suudi Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasının Muhammed bin Selman tarafından imzalanmamasının nedenlerinden birinin Suudilerin çoğunluğunun onun bu eylemine karşı olması olduğuna inanıyor.
Kazansky ayrıca şunları ekledi: "Netanyahu bir kez daha Batı Şeria'nın ilhakı konusunu gündeme getirebilir ve bu şekilde Suudi Arabistan'a normalleşme anlaşmasını imzalaması için şantaj yapmak istiyor; Ona göre bu, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kullandığı yöntemin aynısı, yani “aynı arabayı iki kez sat”!"
Bu anketten elde edilen bir diğer sonuç da, katılımcıların %84'ünün Siyonist rejim ve ABD'nin politikalarının Arap ülkelerinde güvenlik ve istikrar için tehdit oluşturduğuna inanmasıdır ki bu İran ve Rusya'ya kıyasla küçük bir orandır.
Bu anketin bir diğer sonucu da, katılımcıların yaklaşık yüzde 72'sinin demokratik bir sistemi desteklediğini söylemesidir. Bu ankete katılanların %87'si ülkelerinin mali ve idari yolsuzluğa bulaştığına inanırken, %39'u tam bir eşitliğe sahip olmadıklarını söylüyor.

tesnim

Yorumlar