ITAMAR BEN-GVİR KÜSTAH AÇIKLAMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Aşırı siyonist Netanyahu hükümetinde sözde Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı ırkçı siyonist Itamar Ben-Gvir, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin toplu eyleme kalkışmaları durumunda onlara sert davranacakları uyarısında bulundu. Buna karşılık İslami Direniş Hareketi (Hamas) da havanın ısıtılmasına sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 434 Tarih: 07 Ocak 2023 09:40
ITAMAR BEN-GVİR KÜSTAH AÇIKLAMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Filistin Esir Kulübü, siyonist bakan Ben-Gvir'in dün gece, Nefha Cezaevi'ne giderek yeni bölümleri gözden geçirdiğini ve bu sırada yaptığı açıklamada Filistinli esirlere yönelik tehditkar ifadeler kullandığını dile getirdi. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal tarafından yayınlanan habere göre Ben Gvir, işgal rejiminin cezaevleri sorumlusu Komiser Katty Perry ile Nefha Cezaevi'ne giderek, iddiaya göre Özgürlük Tüneli olayının tekrar etmemesi amacıyla yapılan yeni birimleri gözden geçirdi. Ben-Gvir bu sırada yaptığı açıklamada esirlere yönelik tavırlarının daha da sertleşeceği tehdidinde bulundu. 

Eylül 2021 sonunda gerçekleşen olayda Filistinli 6 esir işgal rejiminin Gilboa Hapishanesi'nden kaşıkla tünel kazarak kaçmayı başarmış ve bu, Özgürlük Tüneli olayı olarak tarihe geçmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar