HAMAS'TAN UMMAN'A ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Umman Şura Meclisi’nin işgal rejimini boykot yasasının kapsamını genişletmeye yönelik adımına övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 30 Aralık 2022 15:43
HAMAS'TAN UMMAN'A ÖVGÜ

Hamas Hareketi bugün (30 Aralık Cuma) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, söz konusu adımın Umman’ın Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen tarihi ve asil tavırlarını ifade ettiğini söyledi.
 

Arap ve İslam ülkeleri parlamentolarına ve şura meclislerine seslen Hamas Hareketi, benzer adımlar atılarak işgal rejimiyle ilişki kurmayı ve normalleşmeyi suç kabul eden yasalar çıkartılmasını istedi.
 

Bildiride ayrıca işgal rejiminin İslam ümmetini tehdit ettiği, Filistin halkına ve kutsal mekanlarına yönelik cinayetlerini ve ihlallerini sürdürdüğü belirtildi.
 

Umman Sultanlığı Şura Meclisi, geçtiğimiz Pazartesi günü İsrail’i boykot yasasının birinci maddesiyle ilgili değişiklik önerisini Yasama ve Hukuk Komitesi’ne sevk ederek tasarının Şura Meclisi’nde tartışılıp oylanmasından önce görüş bildirmesini istedi.
 

Umman Sultanlığı Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Yakub El-Harisi, tasarının birinci maddede belirtilen boykot kapsamını genişlettiğini, tasarıyı sunan Şura Meclisi üyelerinin ekonomik, sportif ve kültürel ilişkilerin de boykot kapsamına dahil edilmesini ve işgal rejimiyle her türlü yolla iletişimin yasaklanmasını istediklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar