HAMAS'TAN HAMRA ARAZİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgalcilerin Mescidi Aksa'nın güneyinde, tarihi mekanda bulunan ve özel bir konuma sahip olan Hamra Arazisi'ni zor kullanarak gasp etmelerine sert bir şekilde tepki gösterdi ve bu eşkıyalığı kınadığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 456 Tarih: 29 Aralık 2022 00:54
HAMAS'TAN HAMRA ARAZİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hamas'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hammade hareket adına yaptığı basın açıklamasında; "Bu, siyonistlerin yeni bir suçudur. Kudüs'ün yahudileştirilmesi, sahiplerinin oradan kovulması ve Mescidi Aksa'nın her yönden kıskaca alınması projesinin bir parçasıdır." ifadelerine yer verdi. 

Filistin halkının işgal rejiminin bu suçuna ve mukaddes mekanlara yönelik diğer tüm suçlarına daha sert bir şekilde karşılık vereceğini, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın İslami kimliğinin korunması için gereken her şeyi yapacağını ifade etti. 

Hammade, Arap Birliği'ni ve İslami İşbirliği Teşkilatı'nı mukaddes mekanların korunması, Müslümanların ilk kıblesini korumada bir zırh görevi görevi gören Filistin halkına destek konusunda sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. 

İşgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler Kudüs'ün Silvan bölgesinin El-Ayn mıntıkasında yer alan ve 5 dönümden ibaret olan El-Hamra arazisine dün sabah zorla el koydu. 

İşgalci siyonistlerin bölgedeki yahudileştirme faaliyetleri açısından önemli bir konumda yer alan ve mülkiyeti Rum Ortodoks Patrikliği'ne ait olan arazinin uzun süreden beri icar yoluyla Semrin ailesi tarafından kullanıldığı belirtildi. 

İşgalci askerler arazilerini korumaya çalışan ailelere saldırdılar. Saldırı esnasında Faris Semrin isimli bir gencin bayıldığı belirtildi. 

Yerleşimci çeteler araziyi gasp ettikten sonra yine işgalci askerlerin himayesi altında etrafına dikenli teller çevirdiler. Arazinin sahiplerinin içeri girmesini engellemek amacıyla da içine bekçi kulübeleri koydu ve bekçiler yerleştirdiler. 

İşgal askerlerinin ve yerleşimci çetelerin ayrıca arazinin etrafına da güvenlik kameraları yerleştirdikleri belirtildi.

Siyonistlerin yahudileştirme örgütlerinin başında gelen El'ad isimli organizasyon tarafından dün yapılan bir açıklamada da arazide hafriyat çalışmalarının başlatıldığı duyurulmuştu.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Patrikliği dün akşam yaptığı açıklamada, mülkiyetinin kendisine ait olduğunu bildirdiği arazinin işgalciler tarafından gasp edilmesine tepki gösterdi. 

Patriklik bu arazinin gasp edilmesinin kendisinin mülklerine açıktan tecavüz hükmünde sayıldığını vurguladı.

İşgal güçleri uzun süreden beri Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan bölgesinde sık sık arazi gasp ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar