FAS HALKI SİYONİST REJİM İLE ANLAŞMA YAPILMASINA KARŞI

Haber kaynakları Cumartesi gecesi Fas'ta yüzlerce kişinin bu ülke ile Siyonist rejim arasındaki uzlaşma anlaşmasına karşı gösteri yaptığını bildirdi. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 25 Aralık 2022 03:25
FAS HALKI SİYONİST REJİM İLE ANLAŞMA YAPILMASINA KARŞI

Yüzlerce aktivist ve Fas halkı Cumartesi gecesi bu ülkenin 30 şehrinde gösteriler düzenleyerek Fas ile Siyonist rejim arasındaki uzlaşma anlaşmasını protesto etti.   
Bu rapora göre bu gösteri, 15 siyasi örgüt, bir sendika ve bir hukuk merkezini içeren Filistin yanlısı örgüt ve gruplardan oluşan bir koalisyonun daveti üzerine düzenlendi.     
Bu gösteriler Kasablanka, Oujda, Meknes, Tanca, Al-Araish, Al-Khmisset, Fes, Agadir, Khouribga, Abi-Jad, Beni Mellal, Al-Muhammadiyah, Al-Quneitare, Azrou ve Azemmuor şehirlerinde düzenlendi.  
Bu raporda, Fas'ın başkenti Rabat'ta Siyonist rejimle uzlaşma karşıtları Meclis önünde gösteri düzenledi. Ellerinde "Filistin emanettir, uzlaşma ihanettir" ve "Uzlaşma bozulana kadar mücadele devam eder" yazılı pankartlar taşıyorlardı.  
Göstericiler Filistin bayrakları taşıdılar ve Filistin'le dayanışma ve Siyonist rejimle uzlaşmaya karşı sloganlar attılar.  
22 Aralık 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nin gözetiminde Fas ve Siyonist rejim, birbirleriyle ilişkilerin yeniden başlatılmasına ve uzlaşmaya ilişkin bir anlaşma imzaladı.  
Fas halkı defalarca gösteriler ve protesto toplantıları düzenleyerek bu ülke yetkililerinin Siyonist rejimle anlaşmasına karşı çıktı.  

Tesnim

Yorumlar