SİYONİST ŞİRKETLE ANLAŞMA İMZALAYAN KUVEYT KREDİ BANKASINA SORUŞTURMA AÇILDI

Kuveyt Kredi Bankası’nın İsrailli bir güvenlik şirketiyle anlaşma yapmasıyla ilgili soruşturma komitesi kurulduğu ve Maliye Bakanlığı’nın söz konusu bankadan anlaşmayı iptal etmesini istediği bildirildi. 

Görüntülenme: 452 Tarih: 25 Aralık 2022 21:46
SİYONİST ŞİRKETLE ANLAŞMA İMZALAYAN KUVEYT KREDİ BANKASINA SORUŞTURMA AÇILDI

Kuveyt Maliye Bakanı Abdulvehhâb Er-Reşid, Kredi Bankası’na güvenlik şirketiyle yaptığı anlaşmayı sona erdirmesi talimatı verildiğini açıkladı.
 

Bakan Er-Reşid, milletvekili Hamed El-Medlec’in 21 Aralık’ta Kuveyt Parlamentosu’nda gündeme getirdiği konuyla ilgili son gelişmeleri soruşturması için komite oluşturulduğunu ifade etti.
 

Kuveytli milletvekili Hamed El-Medlec, Kredi Bankası’nın sistemlerinin bakımı ve korunması için merkezi Tel Aviv’de bulunan İsrailli bir güvenlik şirketiyle anlaştığını açıklamıştı.
 

İsrailli şirketle anlaşma yaptığı iddiasını reddeden Kredi Bankası, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, anlaşma imzaladığı şirketin tümüyle Kuveyt şirketi olduğunu ve gerekli resmi izinleri bulunduğunu söyledi.
 

Anlaşmanın yasal çerçevede yapıldığını ifade eden Kredi Bankası, anlaşma yapılan şirketin İsrailli bir şirketin güvenlik sistemlerini kullandığı bilgisinin alınmasından sonra Kuveytli şirket hakkında gerekli işlemlerin yapılması için yetkili mercilerle yazışma yapıldığını belirtti.
 

Bildiride ayrıca söz konusu Kuveytli şirketin resmi kurumlarla benzer anlaşmaları olduğu için ihaleye girmesine izin verildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar