HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'TAN EBU HAMİD'İN PAK NAAŞININ REHİN ALINMASINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 433 Tarih: 22 Aralık 2022 11:11
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'TAN EBU HAMİD'İN PAK NAAŞININ REHİN ALINMASINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, siyonist işgal rejiminin, esaret altında kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit olan Nasır Ebu Hamid'in cenazesini rehin alma kararı vermesiyle ilgili açıklamalarında, bunun uluslararası hukuka ve bütün uluslararası prensiplere aykırı olduğunu, şehit cenazesini siyasi baskı aracı olarak kullanmayı amaçlayan son derece çirkin bir tutum olduğunu dile getirdi. 

Hamas resmi sözcüsü Hazim Kasım bugün (21 Aralık Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında işgal yönetiminin şehit Ebu Hamid'in cenazesini ailesine teslim etmeyi reddetmesinin tüm hukuki prensiplere aykırı olduğu gibi bütün insan hakları ilkelerinin de ayaklar altına alınması anlamına geldiğini vurguladı. 

İslami Cihad Hareketi'nin sözcüsü Tarık Selmi de işgal rejiminin Savaş Bakanı Gantz'ın şehit Ebu Hamid'in cenazesini ailesine teslim etmeyip rehin alma kararı vermesinin suçunu ikiye katlaması anlamına geldiğini vurguladı. Selmi, bu kararın, şehidi vefatından sonra da cezalandırmayı ve onun cenazesini siyasi baskı aracı olarak kullanmayı amaçladığını ifade etti.

İşgal rejiminin sözde Savunma (Savaş) Bakanı Benny Gantz, Ebu Hamid'in cenazesini ailesine teslim etmemeyi ve rehin tutmayı kararlaştırdığını duyurmuştu. 

Uzun süreden beri kanser hastalığından muzdarip olan ve işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmalinden dolayı hastalığı hızlı bir şekilde ilerleyen, 20 Aralık Salı günü erken saatlerde de hastanede hayatını kaybeden Nasır Ebu Hamid'in hastalığının ilerlediği dönemlerde serbest bırakılması ve tedavisinin ailesi tarafından takip edilmesi için yapılan tüm çağrılar işgal rejimi tarafından reddedilmişti.

Filistin Esir Kulübü dün yaptığı açıklamada işgal güçlerinin onun cenazesini rehin alacağından endişe ettiklerini dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar