SİYONİST TOPLUMDA NETANYAHU'YA İTİRAZLAR YÜKSELİYOR

İşgal altındaki Filistin'de on binlerce insan Cumartesi gecesi Siyonist rejimin kabinesini oluşturmak üzere atanan başbakan Benjamin Netanyahu'nun müstakbel kabinesine karşı gösteri yaptı. 

Görüntülenme: 434 Tarih: 18 Aralık 2022 17:10
SİYONİST TOPLUMDA NETANYAHU'YA İTİRAZLAR YÜKSELİYOR

Siyonist rejimin aşırı dincilerin desteğiyle 1 Kasım'da yapılan parlamento seçimlerinde sandalyelerin çoğunluğunu kazanan Likud partisinin lideri Benjamin Netanyahu henüz yeni bir kabine kurmadı, ancak geniş çaplı protestolarla karşılaştı.

Yediot Aharonot gazetesi konuyla ilgili şöyle yazdı: Protestocular Tel Aviv'deki Habima Meydanı'nda toplandı ve sokaklarda Netanyahu'nun müstakbel kabinesine karşı gösteriler düzenledi.

Siyonist rejimin Knesset'inde en fazla sayıda yahudi yerleşimcinin ve "Siyonist" ve "Haredi" dini parti üyelerinin varlığıyla, Knesset üyeleri ve dolayısıyla Siyonistlerin gelecekteki kabinesinin geçmişten farklı olacağı ve bu rejimin geçmişe göre daha çok aşırılık ve fanatiklerden oluşan bir kabine kurması bekleniyordu.

Siyasi uzmanlar ise  Siyonist rejimin beş yıllık siyasi çıkmazdan sonra göreve başlayacak yeni kabinesini, bu sahte rejim tarihindeki en radikal ve yozlaşmış kabinelerden biri olarak değerlendirdiler.

Parstoday

Yorumlar