HAMAS'TAN KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve Kudüs dosyası sorumlusu Harun Nasıruddin, Hamas’ın Kudüs davasından ve Filistinli mültecilerin topraklarına dönme haklarından taviz vermeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 555 Tarih: 11 Aralık 2022 23:53
HAMAS'TAN KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın Hamas için önemine dikkat çeken Nasıruddin, Hamas’ın söyleminin Kudüs davasının dini ve tarihi boyutuna dikkat çekme üzerine yoğunlaştığını ifade etti.
 

Hamas’ın medya organlarının Kudüs davasını desteklemek ve işgalcilerin cinayetlerini deşifre etmek için Kudüs ve Mescid-i Aksa’yla ilgili haberleri daima verdiğini belirten Nasıruddin, “İşgalciler Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek için uğraşırken Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Mescid-i Aksa’daki direnişi sona erdirmeye çalışması bizi üzüyor” dedi.
 

Kudüs kenti sakinlerinin ve Mescid-i Aksa cemaatinin işgalcilerin baskınlarına karşı koyacaklarına inandıklarını ifade eden Nasıruddin, Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanların mescidi olduğunu ve orada Müslümanlardan başkasının hakkı olmadığını, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi.
 

Nasıruddin, direnişin tek bir hedefi bulunduğunu, silahının Mescid-i Aksa’yı savunmak ve Filistin’i işgalden kurtarmak için işgalcilere dönük olduğunu kaydetti.
 

Yahudi yerleşimciler Yahudi bayram günleri münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskınlarını yoğunlaştırmaya hazırlanırken Filistinliler de Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrıları yapıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar