BENNY GANTZ'DAN İRAN AÇIKLAMASI

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz Cuma günü yaptığı açıklamada İran'ın nüfuzunun yayılmasını önlemenin hayati önem taşıdığını söyledi. 

Görüntülenme: 566 Tarih: 19 Kasım 2022 00:22
BENNY GANTZ'DAN İRAN AÇIKLAMASI

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a resmi ziyaretini tamamlayan Benny Gantz, şunları söyledi: 'Dünya değişiyor. Ukrayna'daki savaşın sonuçları ülkeler arasındaki sınırı aşıyor. Aşırılık ve terör politikası tüm dünyadaki ülkeleri etkiledi.

İran'ın militanlığı bölge ve dünya için hala büyük bir tehdittir. Bunu İran'ın Ukrayna'daki savaşa müdahil olmasında görüyoruz. Bunu, yakın zamanda Atom Ajansı Yönetim Kurulu tarafından onaylanan İran'ın nükleer programının ilerlemesinde görüyoruz.

İran'ın Suriye, Lübnan ve Gazze'deki terörist vekillerine verdiği destekte de aynı süreci görüyoruz. Daha bu hafta, bir İran insansız hava aracı sivil bir gemiye saldırdı. İran'ın nüfuzunun ve emellerinin genişlemesini durdurmak hayati önem taşıyor. İsrail, CENTCOM çatısı altındaki bazı faaliyetleriyle bunu başarmak istiyor ve sınırlarımızda terör yaratmaya yönelik her türlü girişime karşı harekete geçmeye devam edeceğiz.'

rasthaber

Yorumlar