YEMEN'DE HER GÜN 80'DEN FAZLA BEBEK ÖLÜYOR

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkilisi, tıbbi tesislerin olmaması nedeniyle her gün 80'den fazla yenidoğan bebeğin öldüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 524 Tarih: 19 Kasım 2022 08:34
YEMEN'DE HER GÜN 80'DEN FAZLA BEBEK ÖLÜYOR

El'Haber El'Yemeni haber sitesine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı danışmanı Necib el'Kobati, Sana'da yeni doğan bebeklerin yüzde 39'unun prematüre olduğunu bu rakamın  2015'te savaşın başlamasından öncesine kıyasla büyük ölçüde arttığını söyledi.

Suudi koalisyonunun saldırganlığının ve yasaklanmış silah kullanımının Yemen'de prematüre bebeklerin doğumunun ana nedeni olduğunu vurgulayan el'Kobati, insan hakları örgütlerinin bunların Yemen savaşında kullanılmasını defalarca kınadığını hatırlattı. 

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı danışmanı, bu bakanlığın idareler ve vilayetlerdeki çocuklar için altyapıyı iyileştirmeye çalıştığını ve her şehirde dört kreş ve her ana hastanede sekiz kreş değerlendirdiğini söyledi.

Bu bağlamda, Sana'a hükümetinin Sağlık Bakan Yardımcısı "Muhammed el-Mansur" da el'Hudeyde vilayetinde düzenlediği basın toplantısında, son beş yılda sıtma ve humma gibi çeşitli salgınlar sebebiyle 260.000 ölüm vakasının kaydedildiğini söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti yetkilileri, izin belgesi olmasına rağmen akaryakıt taşıyan gemilerin Yemen'in Hudeyde limanına girmesinin engellenmesinin toplu bir soykırım olduğunu ve devam eden abluka sonucunda milyonlarca hasta çocuğun ölüm riski altında olduğunu defalarca ifade ettiler. 

parstoday

Yorumlar