İRANLI PARLAMENTERLERDEN OLUŞAN BİR HEYET FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

İranlı parlamenterlerden oluşan bir heyet Filistinli direniş gruplarının liderleriyle yaptığı görüşmede, direniş ekseninin bölgedeki ana aktör olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 575 Tarih: 12 Kasım 2022 01:10
İRANLI PARLAMENTERLERDEN OLUŞAN BİR HEYET FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Muhabirimizin verdiği habere göre, İran İslami Konsey Meclisi'nden bir heyet, Suriye ziyaretinde Filistin halkının intifadasını desteklemek için düzenlenen uluslararası konferansa katıldı ve Siyonist düşmanla uzlaşmaya karşı Filistinli direniş gruplarının liderleriyle bir araya geldi. 

Bu görüşmede işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeler ve direniş gençliğine destek olmanın yolları ele alındı. 

Bu toplantıya katılanlar, işgal altındaki topraklarda yaşananların ve direniş savaşçılarının operasyonlarının tırmanmasının, genç neslin Siyonist düşmanla uzlaşmayı kabul etmediğini ve tüm Filistin topraklarını özgürleştirmeye kararlı olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Toplantıya katılan delegeler ayrıca dünyayı yöneten siyasi denklemlerin değişmekte olduğuna ve Ukrayna'daki savaşın bu yönde bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, direniş ekseninin bölgedeki ana oyuncu olmaya devam edeceğini vurguladılar.

Filistinli direniş gruplarının liderleri de düşmanların İran'ın Müslüman halkına yönelik terör suçları ve cinayetlerini kınayarak, ''Batı, Yahudi ve Arap şer ekseninin uğursuz planlarına karşı İran İslam Cumhuriyeti'nin yanında olduklarını'' açıkladılar.

parstoday

Yorumlar