HAARETZ GAZETESİ ELAD ÖRGÜTÜNÜN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

 

Görüntülenme: 534 Tarih: 10 Kasım 2022 20:50
HAARETZ GAZETESİ ELAD ÖRGÜTÜNÜN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinde yayınlanan bir haberde, siyonist işgalcilerin yahudi yerleşim faaliyetlerini desteklemek ve yönlendirmek amacıyla kurulmuş örgütlerinden olan Elad yerleşim örgütünün, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinin tarihi görünümünü değiştirmek ve burayı bir yahudi bölgesine dönüştürmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar için işgal hükümetinden 28 milyon dolar mali destek aldığına dikkat çekildi. 

Haaretz  gazetesinin haberinde yahudi yerleşim örgütlerinin, bölgede yahudi yerleşimciler yararına turistik düzenlemeler yapmak ve bu doğrultuda hazırladıkları planlarını hayata geçirmek için çalıştıkları ifade edildi. Bu amaç için de Silvan'ın asıl sahiplerinin evlerini, arsalarını ve arazilerini gasp etmek, onları oradan tamamen kovmak istiyorlar. 

Elad örgütü ise hükümet dışı yahudileştirme faaliyetlerini organize eden örgütlerin en zenginlerinden ve Silvan'da 70 adet yahudi yerleşim projesini yönetiyor. Bu projelerin büyük çoğunluğu da Vadi Hilve Mahallesi'nde yer alıyor. Örgüt yerleşim projelerini artırmak ve geliştirmek için kendisine kanuni ve büyük mali destekler sağlanmasını istiyor. Örgüt aynı zamanda Mescidi Aksa çevresindeki bazı kazıların da sponsorluğunu yapıyor. 

Haaretz gazetesi örgütün üç ayrı yoldan beslendiğine ve finanse edildiğine dikkat çekti. Bunlar da Kudüs'ü ve Kültürü Geliştirme Bakanlığı, işgal rejimine ait Kudüs Belediyesi ve Kudüs'ü Geliştirme Komitesi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar