HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'IN KARARINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak dün (28 Ocak Cuma) akşam yaptığı bir açıklamada Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın kendi başkanlığında bir Yüksek Yargı Kurulu oluşturma kararını kınadı.  

Görüntülenme: 477 Tarih: 29 Ekim 2022 11:19
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'IN KARARINA TEPKİ

Er-Reşak açıklamasında, Abbas'ın bu tür kararlarla birtakım yeni emrivakiler oluşturmak, böylece yürütme, yasama ve yargı organlarının tümünü kendi elinin altında toplamak istediğini dile getirdi. 

Er-Reşak açıklamasında: "Abbas, ne yaptığını biliyor mu ve bizim oluşturmaya çalıştığımız ulusal uzlaşmayı nereye çektiğinin farkında mıdır?" diye konuştu. 

Er-Reşak, kendilerinin Cezayir'de sağlanan uzlaşma konusunda ümitvar olmaya çalıştıkları bir sırada Abbas'ın kendi başkanlığında bir Yüksek Yargı Kurulu oluşturma yoluna gittiğini hatırlattı. 

Mahmud Abbas'ın bir süre önce de mevcut Doktorlar Sendikası'nı ilga ederek, kendi tayin ettiği kişiler vasıtasıyla yeni bir Doktorlar Sendikası oluşturma yönünde yönetmelik çıkarması doktorların tepkisine yol açmış ve sivil itaatsizlik kararı almışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar