ÜSAME HAMDAN HAMAS'IN SURİYE'YE DÖNME KARARI HAKKINDA KONUŞTU

Hamas İslami Direniş Hareketi bürosunun üyesi Usame Hamdan, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda bu hareket ile Suriye arasındaki ilişkilerin bir sonraki aşamada tamamlanacağını belirterek şunları söyledi: 'Siyonist senaryo ile mücadele etmek için bölgede bir koalisyon oluşturmaya çalışıyoruz. 

Görüntülenme: 561 Tarih: 23 Ekim 2022 19:34
ÜSAME HAMDAN HAMAS'IN SURİYE'YE DÖNME KARARI HAKKINDA KONUŞTU

Siyonist düşmanla mücadele etmek istiyorsak, ümmetin yetenekleri birleştirilmelidir.

Hamas hareketinin bu üyesi Hamas da dahil olmak üzere Filistinli grupların temsilcilerinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile Şam'da yaptığı son görüşmeye değinerek, şunları söyledi: 'Hamas ve Suriye ilişkileri bundan sonraki aşamada tüm boyutlarıyla tamamlanacaktır. Bizim için dayanacak daimi bir üs haline gelen Şam'a döndük.'

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu hareketin üst düzey üyelerinin Filistinli diğer grupların temsilcileriyle birlikte Suriye'ye yaptığı ziyarete ve Beşşar Esad ile görüşmesine değinerek şunları söyledi: 'Bundan sonraki aşamada Suriye ile ilişkilerin daha da güçlenmesine şahit olacağız.

Gelecekte, özellikle Siyonist rejimin suç ve cinayetlerindeki artış göz önüne alındığında, Filistinlilerin mücadelesine yardımcı olmak amacıyla iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine şahit olacağız.'

Hamas da dahil olmak üzere çeşitli Filistinli grupların heyetleri, on yıldır kopuk olan ilişkilerin ardından Çarşamba günü Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi. Bu, Hamas yetkililerinin son on yılda Şam'a yaptığı ilk ziyaretti.

Filistin ve Suriye medyası geçtiğimiz haftalarda bu ziyaretle ilgili olarak, Hamas ve Şam'ın ilişkilerindeki bu kopukluğa bir son vermeye karar verdiğini açıkladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Şam ile Hamas arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşılayarak bu kararın kolay olmadığını, ancak doğru ve akıllıca bir karar olduğunu söyledi.

rasthaber

Yorumlar