HALİL EL HAYYE: 'SURİYE'YE DÖNÜŞ KARARIMIZ HAREKETİN LİDERLERİ TARAFINDAN ALINDI'

Filistin İslami Direniş Hareketi Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı bu hareket ile Suriye hükümeti arasında Hamas'ın Şam'daki ofisinin yeniden açılması için ciddi görüşmeler yapıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 550 Tarih: 23 Ekim 2022 10:50
HALİL EL HAYYE: 'SURİYE'YE DÖNÜŞ KARARIMIZ HAREKETİN LİDERLERİ TARAFINDAN ALINDI'

Hamas hareketi ve Suriye hükümeti, çarşamba günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Hamas'ın Şam'daki temsilcisi de dahil olmak üzere Filistinli gruplardan oluşan bir heyetin görüşmesinin ardından ilişkilerini yeniden başlattı.
Al-Ahad'in internet sitesinde yer alan habere göre; Gazze'deki Hamas hareketinin Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye, bu hareketin Suriye ile ilişkileri iyileştirme kararında Katar ve Türkiye ile istişare edip etmediğine yanıt olarak, "Hamas'ın kararlarını kendi iradesiyle aldığını ve Suriye'ye dönüş kararının hareketin liderleri tarafından alındığını" söyledi.
Hamas hareketinin Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı, bu hareketin Şam'a dönme kararı aldığını ve bunu söylemekten çekinmediğini belirterek, direniş eksenindeki güçler arasındaki güvenlik ve siyasi koordinasyonun Siyonist rejime karşı mücadeleyi güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.
El- Hayye, Şam'daki Hamas ofisinin yeniden açılması için müzakerelerin yavaş ve ciddi bir şekilde ilerlediğini ve gelecekte bu yönde görüşmelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

tesnim

Yorumlar