İRAN'DAN AZERBAYCAN'A İSRAİL VE NATO UYARISI

Bakü'ye resmi ziyaret gerçekleştiren İran çevre kurumu başkanı, ''Tüm sınırlarda yabancı güçlerin olmaması İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasında dokunulmaz bir ilkedir.'' dedi. 

Görüntülenme: 635 Tarih: 21 Ekim 2022 20:00
İRAN'DAN AZERBAYCAN'A İSRAİL VE NATO UYARISI

İran Çevre Kurumu başkanı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde yapılacak Hazar Denizi Koruma Bölgesel Sözleşmesi'nin altıncı toplantısına katılmak üzere Bakü'ye gitti.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İran Çevre Kurumu Başkanı Ali Selacege, Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafa ile bir araya geldi ve görüş alış verişinde bulundu. 

Bu görüşmede iki taraf, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti yetkililerinin ortak yönlerini ve çok yönlü ilişkileri artırma ve işbirliğini geliştirme iradesini vurguladılar.

Bölge ülkeleri dışında hiçbir üçüncü ülkenin bölgesel sorunları çözemeyeceğini vurgulayan İranlı yetkili, ''Sahte Siyonist rejimin komşu ülkelerin sınırlarında bulunması Azerbaycan Cumhuriyeti hükümeti tarafından kategorik olarak reddedildi, biz de bunu reddediyoruz. Özellikle askeri kuvvetler şeklinde herhangi bir yabancı gücün varlığı NATO'yu ve olası sınır değişikliklerini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.'' dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafa da, sözkonusu görüşmede  iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine değinerek, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile İran arasındaki ilişkiler her alanda dostane ve çok yönlü bir ilişki şeklindedir.'' dedi.

parstoday

Yorumlar