MOSSAD AJANLARI MALEZYA'DA YAKAYI ELE VERDİ (ANALİZ)

Malezya İçişleri Bakanı Hamza Zeynuddin, Kuala Lumpur'da bir Filistinlinin kaçırılmasıyla ilgili Siyonist rejimin Siyonist rejim İstihbarat ve Özel Harekat Teşkilatı'nın (Mossad) rolüne ilişkin soruşturmanın başladığını duyurdu. 

Görüntülenme: 467 Tarih: 21 Ekim 2022 10:05
MOSSAD AJANLARI MALEZYA'DA YAKAYI ELE VERDİ (ANALİZ)

Malezya medyası, bu ülkede Mossad’a bağlı büyük bir casusluk çetesinin çökertildiğini duyurdu. Yayınlanan raporlara göre, Siyonist rejim casusluk kurumu 10’dan fazla Malezyalıyı işe alarak,  Malezya'da yaşayan Filistinlilerden casusluk yapıp onları kaçırmaya çalışmış. 
Kaçırılan Filistinli Malezya polisinin operasyonuyla serbest bırakıldı, fakat bu ülkedeki medya ve güvenlik çevreleri Mossad casusluğu konusunda uyarıda bulunuyor. Son aylarda, dünya medyasında, casusluk örgütleri ve Siyonist rejimin kötü amaçlı yazılım araçlarını üreten şirketler tarafından yapılan casusluklarla ilgili çok sayıda haber yayınlanması uluslararası alanda yaygın bir endişeye neden oldu. 
Bu şirketler arasında yaygın olarak casuslukla uğraşan Siyonist Condero şirketi de yer alıyor ve kötü amaçlı yazılım şirketi "NSO"nun geçtiğimiz günlerde Lübnan ve İspanya gibi çeşitli ülkelerde  casusluk yaptığı ortaya çıktı.
Uluslararası meseleler uzmanı Yahya Debuq bu konuda şöyle diyor: Başta İslam ülkeleri olmak üzere ülkeler, Siyonist casus ajanların sızmasına karşı ciddi önlemler almazlarsa çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Çünkü küresel nefretle karşı karşıya kalan bu rejimin casusluk araçlarını kullanmaktan başka seçeneği yok. Bu da son zamanlarda onun için büyük bir skandala neden oldu.
Siyonist rejimin en önemli sıkı muhaliflerinden ve Müslüman olan ülkelerden biri Malezya’dır. Siyonistlerin İslam ülkeleriyle farklı başlıklar altında ilişki kurma çabalarına rağmen Malezya halen Siyonist rejimin varlığına karşı çıkmakta ve onunla her türlü ilişkiyi kınamakta ve Filistin davasını desteklemektedir. Bu şartlarda Filistinliler Malezya'da iyi bir konuma sahipler ve bu da Siyonistleri çok kızdırıyor. Bu nedenle Siyonist rejim, casusluk programlarının önemli bir bölümünü Malezya'da sürdürmekte ve Filistinlileri kaçırarak onların bilgilerini suiistimal ederek Filistin'in Siyonist rejime karşı planlarına erişmeye çalışmaktadır.
Malezya'da yaşayan Filistinlilerin çoğu eğitimli ve Siyonist rejim açısından Filistinli hareketlerin ve savaşçıların beyni olarak kabul edilen Filistinli seçkinler arasında sayılıyor. Uluslararası meseleler uzmanı Nasır Kandil’e göre “Tüm İslam ülkelerinde yaşayan Filistinliler, konumlarını güçlendirmek için onların imkanlarını kullanıyorlar, bu nedenle Siyonist rejim Filistinli gruplara karşı koyamadı.”
Her halükarda, Siyonistlerin Malezya'daki varlığı ve etkisi konusu basit bir konu değildir ve bu nedenle Malezya İçişleri Bakanı bu konuda kapsamlı soruşturmalar başlattığını duyurdu. Bu konu, Siyonistlerin büyük masraflar yaparak Malezya vatandaşlarını istihdam etmesi açısından daha endişe veriyor ve bununla ciddi şekilde ilgilenmemek, geniş bir Mossad casusluk ağının oluşmasına ve bu ülkeyi bölgenin "merkezine" dönüştürmesine yol açabilir.
Siyonistler bugüne kadar Güneydoğu Asya'da varlık göstermek için başarılı olamamışlardır. Bu nedenle Siyonist rejimin casusluk örgütü Mossad, ağırlıklı olarak bu bölgede faaliyet gösteriyor nitekim son zamanlarda Endonezya makamlarından casusluk yaptığı da ortaya çıktı. Bu nedenle, Malezya'daki Mossad casusluğunun ifşa edilmesi, Güneydoğu Asya'da Siyonist casusların varlığı konusunda tehlike çanların çalıyor. 
Bu konu sadece Kuala Lumpur hükümetinin değil, Endonezya dahil bölgedeki diğer ülkelerin de sonuçlarını ciddiye alması gereken bir konu.

parstoday

Yorumlar