HAMAS'TAN ESİRLERİN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİNE VURGU

 

Görüntülenme: 642 Tarih: 18 Ekim 2022 09:35
HAMAS'TAN ESİRLERİN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİNE VURGU

İsrail işgal rejimi zindanlarındaki 1027 Filistinli esirin özgürlüğüne kavuşturulmasına vesile olan Özgürlerin Vefası isimli esir takası anlaşmasının 11. yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas); "Tüm esir erkeklerin ve kadınların özgürlüklerine kavuşturulması bütün herkes için ulusal sorumluluktur ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim önceliklerimizin başında yer alacaktır." dedi. 

Hamas açıklamasında işgal zindanlarındaki tüm esirlerin, öz yurtlarında özgürlüğün kokusunu alacağı güne kadar bu dosyanın kesinlikle kapanmayacağını ve bu mesele etrafındaki çalkantıların da durmayacağını dile getirdi. 

Hamas, Özgürlerin Vefası Anlaşması 11. yıl dönümü basın açıklamasında, işgal rejimini zindanlarında tuttuğu esirlere yönelik düşmanca tutumunun sürmesinden dolayı da uyarırken tüm insan hakları kuruluşlarını işgal rejiminin esirlere karşı işlediği haksızlıkları ve gerçekleştirdiği ihlalleri gün yüzüne çıkarmaya davet etti. 

Hamas açıklamasında işgal rejiminin hücre hapislerinin, psikolojik ve bedensel işkencelerinin ve onları en basit insani haklarından bile mahrum etmesinin esirlerin özgürlük mücadelesi konusundaki azimlerini kıramayacağını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar