İSMAİL HENİYYE CEZAYİR'DE KONUŞTU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının direniş ve sabiteler üzerine birliği sağlanmadan, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çerçevesinde yeni bir yönetim oluşturulmadan Filistin’in işgalden kurtuluşunun mümkün olmadığını söyledi. 

Görüntülenme: 596 Tarih: 14 Ekim 2022 20:40
İSMAİL HENİYYE CEZAYİR'DE KONUŞTU

Heniyye, Cezayir’in gözetiminde Filistinli gruplar arasında uzlaşı anlaşmasının imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliği sağlama yönünde atılan her adımın Filistin davasının ve Filistin halkının geleceğinin yararına olduğunu ifade etti.
 

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebun’un gözetiminde imzalanan anlaşmayı “tarihi” olarak nitelendiren Heniyye, anlaşmanın maddelerinin uygulanmasını takip etmek üzere Cezayir tarafından bir çalışma grubu oluşturulacağını açıkladı.
 

Çalışma grubunun görevini en iyi şekilde yapacağına inandığını dile getiren Heniyye, “Anlaşmayı uygulama iradesi ne kadar güçlü olursa anlaşmanın pratikte uygulanması da o kadar kolay olacak. Biz kendi açımızdan anlaşmaya bağlı kalacağız. Herhangi bir engel çıkarsa birlikte aşmak için çalışacağız” dedi.
 

Heniyye; Kudüs’te, Şufat Kampı’nda, Cenin’de, Nablus’ta, Gazze’de, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin intifadasının Filistinli liderlerin birlik ve bütünlüğüne ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar