İRAN'DAN MOSSAD AJANLARINA BÜYÜK DARBE

İsrail istihbarat servisinin İsfahan sanayi tesisine sabotaj yapmaları için Afrika’da eğitim verdiği Komala militanları ele geçirildi. 

Görüntülenme: 523 Tarih: 14 Ekim 2022 17:31
İRAN'DAN MOSSAD AJANLARINA BÜYÜK DARBE

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran İstihbarat bakanlığı, İsrail rejiminin istihbarat servisi tarafından kullanılan teröristlerin geçtiğimiz ağustos ayında yakalandığını açıkladı.

Merkezi Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan İran muhalifi Komala adlı örgütün militanlarının İsfahan’daki uçak fabrikasına ve sanayi tesislerine sabotaj yapmaları için eğitildiği bildirildi.

Teröristlerin ifadelerinin yer aldığı videoda eylem için seçilen militanların örgüt tarafından belirlendiği ve bunlara Afrika’nın güneyindeki Bostwana’da Mossad tarafından eğitim verildiği bildirildi.

İran istihbarat servisinin sabotajcıları ele geçirmesinden sonra Mossad'ın İran masası başkanının görevden alındığının belirtildiği haberde teröristlerin ifadelerine yer verildi.

Yayımlanan videoda ifadelerine ver verilen bir militan dört kişilik sabotaj ekibinin Irak’ın Süleymaniye kentindeki Komala örgütü kampında seçildiğini belirtti. 

Komala’nın ikinci adamı tarafından seçildiklerini belirten militanlar, kendilerine önce Kerkük’te eğitim verileceğinin söylendiğini; ancak eğitimi Kerkük’te değil Afrika’nın güneyindeki Bostvana’da aldıklarını söyledi.

Gözleri bağlı bir şekilde önce üç saatlik bir uçak yolculuğu ardından da gözleri açık bir şekilde yaklaşık 12 saatlik ikinci bir uçak yolculuğu yaptıklarını belirten teröristler, indiklerinde kendilerine götürüldükleri ülkenin Bostvana olduğunun söylendiğini ifade etti.

Mossad’ın 20 kadar görevlisinden eğitim aldıklarını belirten teröristler, kendilerine eğitim veren görevlilerinin İngilizce konuştuğunu bir çevirmenin de konuşulanları Farsçaya tercüme ettiğini söyledi.

Bostvana’daki eğitim sürecinin sonunda önce Kürdistan Bölgesi’ne daha sonra da Ruanda’ya götürüldüklerini belirten teröristler burada çok daha karmaşık bir eğitim aldıklarını, büyük bir maket içerisinde sabotaj operasyonunun provalarını yaptıklarını anlattı.

Teröristlerin ifadesine göre sanayi tesislerindeki 8 noktaya 8 büyük bomba yerleştirilmesi planlandı. Ruanda’daki bir aylık eğitimin arından Tanzanya’da Mossad başkanı ile görüştürülen teröristler bir moral toplantısı şeklinde planlanan bu görüşmenin ardından  tekrar Kürdistan Bölgesi’ne geri getirildiklerini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nden Kolber’ler aracılığıyla İran’a geçen teröristler, süreci izlemekte olan İran istihbaratı tarafından ele geçirildi. 

Haberde Mossad’ın sabotaj operasyonu için kullanılacak haber manşetlerini bile hazırladığı; ancak teröristlerin İran istihbaratı tarafından ele geçirilmesi üzerine kariyerinin en büyük projesi çöken Mossad'ın İran masasının başkanının görevden alındığı bildirildi.

ydh

Yorumlar