İNGİLTERE ATEŞLE OYNUYOR

İngiltere Filistin Forumu Başkanı Zahir Biyravi, İngiltere'nin İsrail büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararının sadece işgal altındaki topraklarda değil tüm bölgede çalkantılara ve güvenlik sorunlarına yol açacağı konusunda uyarıda bulunduklarını dile getirdi.  

Görüntülenme: 514 Tarih: 05 Ekim 2022 17:04
İNGİLTERE ATEŞLE OYNUYOR

Biyravi bugün (5 Ekim Çarşamba) Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, İngiltere'nin böyle bir karar alması durumunda, uluslararası yasalara aykırı hareket etmesinin yanı sıra onun sebep olacağı olumsuz sonuçların sorumluluğunu da yüklenmek durumunda kalacağını dile getirdi. 

Biyravi böyle bir kararın sadece Filistin halkının değil, ilk kıblesi ve peygamberinin mirac mekanı Mescidi Aksa olan tüm İslam ümmetinin haklarına tecavüz anlamına geleceğini, buna ek olarak Kudüs'teki tüm mukaddes mekanlara da saygısızlık ve haksızlık yapılmış olacağını vurguladı. 

Biyravi kendilerinin İngiltere Filistin Forumu olarak ve Avrupa Filistin İletişim Forumu adına İngiltere hükümetine kararın sakıncaları hakkında uyarıda bulunduklarını söyledi. 

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss'ın kendisinin büyük bir siyonist olduğuna ve İsrail'e büyük destek verdiğine dair sözleri de tepkilere neden olmuştu. 

Truss, lideri olduğu iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti konferansı kapsamında İsrail’in Muhafazakar Dostları (CFI) adlı grubun etkinliğine katılarak yaptığı konuşmada kendisinin büyük siyonist ve İsrail'in büyük destekçisi olduğunu söylemişti.

İngiltere’nin başbakanı olarak ilk kez CFI’nın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Truss, “Bildiğiniz üzere ben, büyük bir siyonistim, İsrail’in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum.” diye konuşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar