MAARİV GAZETESİ İRAN'DAKİ KARIŞIKLIKLARIN ARKASINDAKİ İSMİ AÇIKLADI

Siyonist gazete, Amerika'da yaşayan Yahudi olan Siyonist İlham Yakubyan'ın İran'da son dönemde yaşanan karışıklıkların koordinasyonundan sorumlu kişilerden biri olduğunu itiraf etti. 

Görüntülenme: 864 Tarih: 30 Eylul 2022 02:59
MAARİV GAZETESİ İRAN'DAKİ KARIŞIKLIKLARIN ARKASINDAKİ İSMİ AÇIKLADI

Lübnan'ın el-Meyadin kanalına göre, Siyonist gazete Maariv dün verdiği haberde, ''Amerikan vatandaşlığına sahip İranlı bir Yahudi olan ve uzun yıllar Mossad (İstihbarat) ile ilişkilerin temel direği olarak rol oynayan "İlham Yaqubian"a temasla,  Özel Harekat Teşkilatı) ve CIA (ABD İstihbarat Teşkilatı) ) İran'daki iç paralı asker çekirdekleri ile eğitilmiş, İran'daki son rahatsızlıkların koordinasyonundan sorumlu olmuştur.'' cümlesine yer verdi.

Siyonist gazete Maariv, İlham Yagubian'ın İran'daki kadın ayaklanmasını ABD'den koordine eden Amerikan kökenli bir Yahudi olduğunu yazdı.

Birkaç gün önce, İranlıların Los Angeles'taki protesto toplantısında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı. 

Son günlerde İran'daki karışıklıklara odaklanan ve "İran'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini" itiraf eden Siyonist rejimin medyası, Çarşamba gününden itibaren bu rejimin güvenlik teşkilatının bu konudaki hayal kırıklığını ve karamsarlığını açıkça dile getirdi. 

Siyonist rejim medyası, İran'ın ayaklanmaları kontrol altına almayı ve üstesinden gelmeyi başardığını, protestoların önemli ölçüde azaldığını ve ABD'nin çabalarının hiçbir fayda sağlamadığını açıkça itiraf ediyor.

parstoday

Yorumlar