HAMAS: BATI ŞERİA HALKI DİRENMEYE DEVAM EDECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal güçlerinin bugün (28 Eylül Çarşamba) sabah Cenin Mülteci Kampı'na yönelik baskınları ve gerçekleştirdikleri katliam hakkında yaptığı açıklamada, korkakça cinayetler işleyenlerin onurluların ilerlemesi gibi yollarına devam edemeyeceğini ve cinayetlerin işgalci düşmanı da güvene kavuşturamayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 571 Tarih: 29 Eylul 2022 03:57
HAMAS: BATI ŞERİA HALKI DİRENMEYE DEVAM EDECEK

Hamas Cenin'in kahraman şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Filistin halkına başsağlığı dilediğini belirtirken Batı Şeria halkının işgalin gücünü kırma konusunda kararlı olduğunu, Filistin halkının vatanını, Kudüs'ünü ve Aksa'sını savunmak için direnmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında Filistin halkının mübarek Mescidi Aksa'yı korumak ve işgalci siyonistin önünü kesmek için seferber olduğunu, bütün araçlarla direnişini devam ettirmekte kararlı olduğunu, şehitlerin kanlarına vefa göstereceğini, haklarını kazanma konusunda zafer kazanacağını dile getirdi. 

İşgal güçleri, bugün sabah Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında adeta kan kustu ve her tarafa ateş yağmuru yağdırarak 4 kişinin şehit olmasına, 44 kişinin de yaralanmasına sebep oldular. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada yaralılardan bazılarının durumlarının çok ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında şehitlerin isimlerinin Ahmed Nazmi Alavine, Abdurrahman Fethi Hazim, Muhammed Mahmud El-Venne ve Muhammed Ebu Naise olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar