ZAHİR CEBBARİN: FİLİSTİN HALKI TESLİM BAYRAĞI ÇEKMEYECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Zahir Cebbarin, Cenin kentinin ve Cenin Mülteci Kampı’nın işgalcilere ders vererek Filistin halkının teslim bayrağı çekmeyeceğini gösterdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 506 Tarih: 29 Eylul 2022 11:55
ZAHİR CEBBARİN: FİLİSTİN HALKI TESLİM BAYRAĞI ÇEKMEYECEK

Cebbarin, Filistin topraklarının tamamında işgali sona erdirmenin tek yolunun direniş etrafında kenetlenmek olduğunu ifade etti.
 

Dün (28 Eylül Çarşamba) El-Aksa kanalında yaptığı açıklamada, işgal rejiminin esirlere ve Mescid-i Aksa’ya davranışının direniş tarafından gözlemlediğini açıklayan Cebbarin, kutsal mekanlarını ve topraklarını korumak için ellerindeki tüm imkanlarla mücadele edeceklerini belirtti.
 

Direniş liderlerinin zafere kadar mücadelelerini sürdüreceklerine dair Filistin halkına söz verdiklerini söyleyen Cebbarin, Filistin halkının yenilmeyeceğini ve elinde yeterince direniş gücü bulunduğunu bildirdi.
 

Cebbarin, işgalcilerin Filistin halkının çocuklarını öldürerek ve kutsal mekanlarını kirleterek seçim zaferi kazanamayacaklarını, direnişin ve Filistin halkının sebat edeceğini ve zafere inandığını dile getirdi.
 

İşgal devletinin asılsız bir serap ve kuruntu olduğuna dikkat çeken Cebbarin, Filistin halkının gücünü şehit annelerinin ve babalarının, kahraman esirlerin fedakarlıklarından aldığını kaydetti.
 

Hamas lideri, şehitlerin babası Fethi Hazim’i selamladı ve Filistin direnişinin silahını bırakmayacağını, verdiği söze ihanet etmeyeceğini, dini ve vatanı uğruna her şeyini feda etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar