YEHUDA GLİCK'DEN YENİ PROVOKASYON

Aşırı siyonist ırkçı fanatik yahudilerin liderlerinden Yehuda Glick birkaç gün önce, bazı yahudi yerleşimcilerle birlikte Babu'r-Rahme Kabristanı'nda toplanarak Müslümanların mezarlarının üstünde, yahudilerin dini bir çalgı olarak algıladıkları ve şofar adı verilen, küçük baş hayvanların boynuzlarından yapılan borazanı çalmıştı.  

Görüntülenme: 561 Tarih: 26 Eylul 2022 07:34
YEHUDA GLİCK'DEN YENİ PROVOKASYON

Glick, boynuzunu sonra Mescidi Aksa'ya biraz daha yaklaştırmaya çalıştı ve son olarak bugün (26 Eylül Pazartesi) sabah Mescidi Aksa'nın Pamukçular Kapısı'nda (Babu'l-Kattanin) çaldı. 

Irkçı siyonist lider Glick'in boynuzunu Babu'l-Kattanin'e kadar sokması ve orada öttürmesi tabii ki Mescidi Aksa'nın havasını kirletti ve orada namaz kılanları da ciddi şekilde rahatsız etti. 

Yerleşimciler bu kadarla yetinmedi ve ırkçı siyonist lider Glick bugün Mescidi Aksa'nın içine sözde İbrani Yılbaşı (Roş Haşana) münasebetiyle yapılan baskın esnasında, söz konusu boynuzların telefonlara kaydedilmiş seslerini Mescidi Aksa'nın içinde çaldı. 

Siyonist yerleşimcilerin amacı, bu aleti Mescidi Aksa'nın içine sokmayı ve orada çalmayı normalleştirmek suretiyle Müslümanların namazlarını, ibadetlerini, Kur'an tilavetlerini, vaazlarını ve sohbetlerini ifsat etmek. 

Yerleşimciler bu oyunu daha önce El-Halil'de İbrahim Camisi'nde oynamışlardı. Bugün Mescidi Aksa'da oynamaları ciddi tehlike arz ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar