İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin kutsal şehri savunmak için Kudüs Kılıcı Savaşı'na girdiğini hatırlatarak Filistinli esirleri savunmak için de savaşlara girmeye hazır olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 717 Tarih: 02 Eylul 2022 21:05
İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Heniyye bugün (1 Eylül Perşembe) İstanbul'da düzenlediği basın  toplantısında işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin durumlarıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Heniyye, esirler meselesinin herhangi bir örgüte, gruba veya partiye özel olmadığını öncelikli ulusal bir mesele olduğunu vurguladı. 

Heniyye, Filistin halkının bulunduğu her yerde esirlerle ilgileneceğini ve dayanışma içinde olacağını çünkü onların davalarının tüm Filistinliler için birleştirici ve ortak dava olduğunu vurguladı. 

Esirler hareketinin geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin içindeki birlikteliğin ve dayanışmanın bir parçası olduğunu belirten Heniyye, "Biz Filistinliler olarak esirlerimizin ve onların başlattıkları savaşlarının arkasındayız. Aldıkları bütün kararlar meşru haklarını kazanmak içindir." dedi.

Cezaevleri yönetiminin baskı uygulamalarının son bulması ve geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen uzlaşmanın şartlarının yerine getirilmesi için esirler 22 Ağustos'tan itibaren aşamalı bir şekilde direniş süreci başlattı. 

"Gardiyanlara karşı hep birlikte!" sloganıyla başlatılan esirler direnişinin, tüm direniş hareketleri adına ortak bir komite tarafından temsil ediliyor. Esirler gardiyanların uyguladığı şiddete ve kinci uygulamalara karşı kendilerinin de gerçek anlamda bir birlik ile ortak mücadeleyi silah edineceklerini dile getirdiler.

Esirler hareketi geçtiğimiz pazar günü, cezaevlerindeki direniş hareketlerini temsil eden komiteleri lağvederek tüm esirlerin birlikte temsil edileceğini duyurmuştu. Ondan önce de geçen hafta pazartesi ve çarşamba günleri günlük teftişlere çıkmayı reddetmiş ve cezaevi tarafından gönderilen yemekleri geri çevirmişlerdi. Perşembe günü de cezaevlerinin açık alanlarında direniş gösterisi yapmışlardı. Bugün akşam saatlerinde de ilk etapta 1200 kişiyle toplu açlık grevinin başlatılacağı açıklaması yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar