FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİYOR

Filistinli esirler bugün (29 Ağustos Pazartesi), cezaevleri yönetimine karşı mücadeleyi daha da artırma ve doğrudan karşı durma hazırlığı içinde olduklarını göstermek amacıyla işgal zindanlarının açık alanlarına ve sayıma çıkışlarında cezaevleri idaresinin dağıttığı şabas adı verilen kıyafetleri giydiler.  

Görüntülenme: 585 Tarih: 30 Ağustos 2022 11:34
FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİYOR

Filistinli esirler geçen haftanın başından itibaren işgal rejiminin cezaevleri yönetimlerinin baskı ve zulümlerini protesto amacıyla açlık grevine kadar varan bir eylem süreci başlatmışlardı. Esirler bu eylemleriyle işgal yönetiminin kendilerine yönelik baskılarının son bulmasını ve cezaevleri yönetimlerini geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen uzlaşma anlaşmasına geri dönmeye zorlamak istediklerini dile getirdiler. 

Esirler hareketi dün, cezaevlerindeki direniş hareketlerini temsil eden komiteleri lağvederek tüm esirlerin birlikte temsil edileceğini duyurmuştu. Ondan önce de geçen hafta pazartesi ve çarşamba günleri günlük teftişlere çıkmayı reddetmiş ve cezaevi tarafından gönderilen yemekleri geri çevirmişlerdi. Perşembe günü de cezaevlerinin açık alanlarında direniş gösterisi yapmışlardı. 

Direniş hareketlerinin komitelerinin lağvedilmesi, her bir hareketin cezaevi yönetimiyle ayrı ayrı muhatap olmayı reddetmesi ve tüm esirler adına birlikte karar verilmesi, tüm esirlerin tek bir komite tarafından temsil edilmesi anlamına geliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar