DİRENİŞİN YÜKSELİŞİ: SİLVAD EYLEMİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Casir El-Berğusi, Batı Şeria'da Ramallah'ın Silvad kasabasında işgal askerlerine yönelik silahlı saldırı eyleminin Batı Şeria bölgesinde işgalin dize getirilmesi için direnişin yükselişte olduğunu ve özgürlük ve onurun kurtarılması için pusulanın direniş olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 617 Tarih: 30 Ağustos 2022 17:58
DİRENİŞİN YÜKSELİŞİ: SİLVAD EYLEMİ

El-Berğusi yaptığı basın açıklamasında işgal rejiminin ihlal ve saldırılarında bir artış olduğuna dikkat çekerken, bunun aynı zamanda onun askerlerinin kafalarına sıkılan mermilerin de artacağını ortaya koyduğunu vurguladı. İşgal rejiminin kendi şiddetini artırmakla Filistin halkının onun önünde beyaz bayrak kaldıracağını zannetmekle büyük bir yanılgı içine girdiğini hatırlattı. 

El-Berğusi, Silvad ahalisinin işgal askerlerine yönelik silahlı eylemden dolayı tekbirlerle sevinç ve mutluluklarını ortaya koymalarının direnişe verdikleri desteğin ve işgale karşı zaferin ancak direniş yoluyla kazanılacağına güçlü bir şekilde inandıklarının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Dün (28 Ağustos Pazar) akşam Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabasında işgal askerlerine silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Yerel kaynaklar, Silvad kasabası civarında direnişçilerin işgalcilere ateş açtıklarını sonra da onlarla çatışmaya girdiklerini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar