ABDÜLCEBBAR SAİD'TEN MÜSLÜMAN HALKLARA ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdülcebbar Said, Filistin halkının ve Gazze Şeridi sakinlerinin kanlarının yerde kalmayacağını ve işgal güçlerinin cinayetlerinin bedelini mutlaka ödeyeceklerini söyledi. 

Görüntülenme: 678 Tarih: 07 Ağustos 2022 16:07
ABDÜLCEBBAR SAİD'TEN MÜSLÜMAN HALKLARA ÇAĞRI

Uluslararası toplumunun işgal rejimine desteğini ve işgal güçlerinin çocukları ve masum insanları katletmesi karşısındaki sessizliğini kınayan Said, Batı Şeria ve Kudüs sakinlerini temas noktalarında işgal güçleriyle çatışmaya davet etti.
 

Said, Filistin dışında ve mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin, Gazze Şeridi sakinlerinin, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıtların desteklenmesi çağrısında bulundu.
 

Hamas’ın 1948’de işgal edilen topraklarda ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerden Kudüs’e gitmelerini ve Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını istediğini bildiren Said, işgalci düşmanın Filistin halkının gücünün zayıflamadığını, Filistinlilerin ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa’yı, Gazze’yi ve tüm Filistin’i savunacaklarını görmesi gerektiğine işaret etti.
 

Arap ve İslam ülkeleri hükümetlerine seslenen Said, Yahudi yerleşimci sürülerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarına engel olunmasını istedi.
 

Said, Arap ve İslam ülkeleri halklarını da harekete geçmelerini sağlamak amacıyla hükümetlerine baskı yapmaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar