ÜRDÜNLÜ YAZARLAR BİRLİĞİNDEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

Ürdünlü Yazarlar Birliği, işgal ordusunun üç gündür Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği saldırıları kınadı. 

Görüntülenme: 744 Tarih: 07 Ağustos 2022 17:26
ÜRDÜNLÜ YAZARLAR BİRLİĞİNDEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

Birlik Başkanı Avukat Ekrem Ez-Zu’bi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ürdünlü yazarlar olarak Ürdün nehrinin diğer yakasında yaşananları yakından takip ettiklerini, işgal güçlerinin saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.
 

Filistin halkına desteklerini dile getiren Ez-Zu’bi, Filistinlilerin topraklarını işgal eden düşmana, birliklerini bozanlara ve kendilerini yüzüstü bırakanlara karşı zafer kazanmaları için dua ettiklerini bildirdi.
 

İşgalci İsrail rejiminin kendi gündemini zorla güçsüz bırakılan insanlara dayatmaya devam ettiğine işaret eden Ez-Zu’bi, işgalcilerin seçimlerden önce Gazze’deki ev ve toprak sahiplerine karşı sahte bir zafer kazanma peşinde koştuklarını ifade etti.
 

Bildiride ayrıca işgal güçlerinin belli bir grubu hedef aldığını öne sürerek Filistinlilerin birliğini bozmana çalıştığı, işgalcilerin Arap milliyetçiliği tarafından dokunan milli birliği bozabileceklerini zannettikleri belirtildi.
 

İşgal ordusunun Cuma günü Gazze Şeridi’ne açtığı savaş üçüncü gününe girerken saldırılarda şehit olanların sayısı 32’ye ve yaralı sayısı ise 217’ye yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar