SİYONİST İSRAİL UAEA'YA BASKI UYGULUYOR

İran Atom Enerjisi Ajansı (İAEA) Başkanı, KOEP ve koruma tedbirleri çerçevesinde çalışan kameraların toplandığını duyurdu. 

Görüntülenme: 630 Tarih: 03 Ağustos 2022 03:05
SİYONİST İSRAİL UAEA'YA BASKI UYGULUYOR

İAEA Başkanı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) tüm nükleer süreçleri koruma tedbirleri çerçevesinde denetlediğini vurgulayarak; "Sayın Grossi'nin belirlenmiş kurallar çerçevesinde konuşmasını ve Siyonist Rejim baskısı altında siyasi tavır sergilemekten vaz geçmesini bekliyoruz." dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Mohammad İslami, bu sabah kabine toplantısı oturum aralarında gazetecilere yaptığı açıklamada; Amerikalıların maksimum baskı politikasının başarısız olduğunu sık sık kabul ettiklerini vurgulayıp hiçbir umutlarının olmadığını söyledi ve şu açıklamada bulundu: "Bu 20 yılda ikili davranışlarına tanık oluyoruz, İran'a karşı yalan yanlış suçlamalarda bulunuyorlar. Bu nedenle İran milleti üzerindeki baskıyı, hep asılsız suçlamalarla yoğunlaştırmaya çalıştılar."

İran Atom Enerjisi Ajansı başkanı UAEA denetim kameralarının toplanması ile ilgili olarak da " Topladığımız kameralar, KOEP ve koruma tedbirleri kameralarıydı. Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP çerçevesindeki kameralardı.  İran'ın nükleer faaliyet hızı ve kapasitesini denetlemek ve ölçmek içindi.  Taraflar KOEP'e bağlı kalmadığı zaman, taahhütlerini yerine getirmediği zaman, artık buna devam etmemize gerek yok. Bugün de taahhütlerine geri dönmedikleri sürece, iddia ettiklerinden vaz geçmedikleri sürece kameraların çalıştırılmayacağını söylemek istiyoruz. " dedi. 


İranlı yetkili sözlerine şunları da ekledi: "Sayın Grossi'nin belirlenmiş kurallarına göre konuşmasını, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görüşlerini bildirmesini ve Siyonist rejimin baskısından etkilenen siyasi davranışlara son vermesini bekliyoruz. Gerçekten bu tavrından dolayı esef duyuyoruz, çünkü UAEA tüm süreçlerde var ve denetim yapıyor, İran'ın projeleri farklı alanlarda UAEA tarafından denetlenmektedir." 
UAEA Direktörü Grossi son konuşmasında İran'a yönelik her zaman dillendirilen ithamları ve suçlamaları tekrarladı.

tesnim

Yorumlar