HAMAS LİDERLERİNDEN HASAN EL VERDİYAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal rejimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim ahalisinden Hasan El-Verdiyan'ı 16 ay süren idari tutuklamadan sonra dün (2 Ağustos Salı) akşam saatlerinde serbest bıraktı. El-Verdiyan hapishanede idari tutukluluğunu protesto amacıyla ilaç grevine gitmişti.  

Görüntülenme: 791 Tarih: 03 Ağustos 2022 20:15
HAMAS LİDERLERİNDEN HASAN EL VERDİYAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

El-Verdiyan'ın oğlu Ziya dün yaptığı açıklamada işgal rejiminin babasını hiçbir gerekçe göstermeden esir ettiğini, sonra yaşının ilerlemiş olmasına rağmen hakkında idari tutuklama kararı verdiğini, bu yüzden onun cezaevinde ilaç grevine gittiğini ve şeker ve tansiyon sebebiyle kullandığı ilaçları almayı reddettiğini ifade etmişti. 

68 yaşında olan El-Verdiyan, toplamda 14 farklı tutuklama ile işgal zindanlarında 17 yıl esaret hayatı yaşadı. Son tutuklanması da geçen yılın Nisan ayında olmuştu. 

El-Verdiyan, iptal edilen Filistin seçimlerinde Hamas'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs!" listesinden Beytlahim vilayetinden aday olması üzerine işgal güçleri tarafından esir edilmiş, sonra hakkında idari tutukluluk kararı verilmişti. 

İşgal rejiminin "idari tutuklama" uygulaması Filistinlilerin hiçbir gerekçe göstermeden esaret altında tutulmalarına imkan veriyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar