HAMAS'TAN DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) geçtiğimiz Salı günü işgal güçlerinin saldırılarında yaralandıktan sonra dün (29 Temmuz Cuma) akşam 60 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Kavarik için bir taziye mesajı yayınlarken, işgale karşı safların birleştirilmesi ve direnişin daha da artırılması çağrısı yaptı.  

Görüntülenme: 675 Tarih: 30 Temmuz 2022 18:45
HAMAS'TAN DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

Hamas, yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin Filistinlilerin kanına saygı göstermemelerinin ve sivil insanlarını keyfi bir şekilde öldürmelerinin, onlara karşı direnişin daha da artırılmasını gerektiren bir suç olduğunu vurguladı. Filistin halkının ve toprağının savunulması için bütün şekilleriyle direnişin sürdürülmesi ve genişletilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Hamas'ın taziye açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Biz, Avrata'daki halkımızdan olan şehit Hüseyin Kavarik'in yakınlarına başsağlığı dilerken, halkımızın evlatlarını da masum insanlarımızı hedef alan, haklarımızı, toprağımızı ve mukaddesatımızı gasp etmeye devam eden bu suçlu düşman karşısında saflarını birleştirmeye ve direnişini daha da şiddetlendirmeye davet ediyoruz."
 
Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus'un güneyinde yer alan Avrata kasabasının ahalisinden olan Hüseyin Kavarik, 26 Temmuz Salı günü İsrail işgal güçlerinin saldırılarında almış olduğu yaranın tesiriyle dün akşam hayatını kaybetti. 

Özel yardıma ihtiyacı olan Kavarik, Nablus'un güneyindeki Huvvara askeri kontrol noktasında işgal güçlerinin gerçek mermilerle silahlı saldırılarına maruz kalmıştı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri bu kişiye ateş ettikleri sırada o, caddelerdeki boş şişeleri topluyordu. Ateş edilmesi sonucu yaralanarak yere düştü. Siyonistlere ait medya organlarının ifade ettiğine göre işgal güçleri onun kendilerine molotof kokteyli atmaya hazırlandığını zannettikleri iddiasında bulundular. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre olay üzerine işgal güçleri Huvvara askeri kontrol noktasını trafiğe tamamen kapattı. Aynı şekilde ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin olay yerine ulaşmalarına ve yaralanan yaşlı adama yardımcı olmalarına da engel oldular. Ancak işgalcilere ait bir ambulans gelerek bu şahsı bilinmeyen bir yere götürdü. Dolayısıyla yarasının durumunun ne olduğu hakkında da bir bilgi alınamadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar