IRKÇI İSRAİL'İN İDDİASINA HAMAS'TAN YALANLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) İsrail işgal rejiminin Gazze'nin sivil mahallelerinde silah bulunduğuna dair iddiasını yalanladı.  

Görüntülenme: 699 Tarih: 28 Temmuz 2022 22:27
IRKÇI İSRAİL'İN İDDİASINA HAMAS'TAN YALANLAMA

Konu hakkında Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bir basın açıklaması yapan Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail işgal rejiminin Gazze'nin sivil mahallelerinde silah bulunduğuna dair fotoğrafların ve yaydığı bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. 

Berhum, işgal rejiminin bütün bu faaliyetlerinin Filistin direnişine yönelik psikolojik savaş yürütme, direnişin halka sahip çıkmasını zorlaştırma ve onun aleyhine bir kamuoyu oluşturma amaçlı olduğunu dile getirdi. 

Berhum, bu tür yalanları ve asılsız iddiaları yayma faaliyetinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının iradesini kıramayacağını hatırlattı. 

Berhum, İsrail işgal rejiminin direnişe karşı savaş meydanında elde edemediğini bu tür yalanlar ve saçmalıklar yaymak suretiyle elde etmeye çalıştığına dikkat çekti. 

Yine Hamas sözcülerinden Hazim Kasım da işgal ordusunun Gazze'nin sivil mahallelerinde silah bulunduğuna dair yayınladığı fotoğrafların ve yaydığı bilgilerin tamamen asılsız ve gerçeklere ters olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar