FAS'TAN YENİ BİR İHANET

Fas Dış İşleri Bakanı Nasır Burita, Rabat ile İsrail işgal rejimi nezdindeki diplomatik temsilcilerin yakın zamanda büyükelçi düzeyine çıkarılacağını duyurdu. 

Görüntülenme: 879 Tarih: 28 Temmuz 2022 21:22
FAS'TAN YENİ BİR İHANET

Burita bu konudaki açıklamalarını Fas'ın Yargı Bakanı Ced'un Sair ile gerçekleştirdiği görüşme esnasında yaptığı bildirildi. 

Burita bu arada, İsrail işgal rejiminin yöneticileriyle görüşmeler yapmak için yakın tarihte "İsrail" ziyareti yapacağını da duyurdu. 

Fas yönetimi 2020 yılında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde İsrail işgal rejimiyle yeniden ilişkileri başlatmak üzere anlaşma imzalamasından sonra siyonist işgalcilerle ilişkilerini geliştirmek için önemli ve tehlikeli adımlar attı. Tarihle ilgilenen kaynaklar Fas ile İsrail arasında güvenlik ve askeri alandaki ilişkilerin, işgal rejiminin kuruluşunu ilan ettiği Nekbe (Büyük Felaket) olayının ardından gelen yıllardaki düzeye ulaştığına dikkat çekiyorlar, 

Fas yönetiminin işgal rejimiyle ilişkilerini geliştirmesi ülke halkının tepkilerine ve protestolarına neden oluyor. Ülkede işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini ve sürekli yeni işbirliği anlaşmaları imzalanmasını protesto amacıyla muhtelif gösteriler ve yürüyüşler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar