EHUD BARAK'TAN İRAN AÇIKLAMASI

İsrail rejiminin eski Başbakanı Ehud Barak, İran'ın bu yaz bir nükleer devleti olma kararı alacağını ve bundan sonra hiçbir şeyin etkili olmayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 736 Tarih: 27 Temmuz 2022 00:24
EHUD BARAK'TAN İRAN AÇIKLAMASI

Barak Time’da yayınlanan makalesinde, İran’ın nükleer silah üretmenin eşiğinde olduğunu iddia ederek, işgal rejiminin hedeflediği askeri harekatın etkili olmayacağını söyledi.

Barak makalesinde, "Hem İsrail hem de ABD, İran semalarında şu ya da bu üsse karşı operasyon yürütebilir ve onu yok edebilir. Fakat İran, fiilen nükleer eşikte bir devlet olduğunda, bu tür bir saldırı İranlıların nükleer dönüşümünü geciktiremez” dedi.

Geçmişte İsrail’in Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanlığı görevlerinde de bulunan Barak, İran’ın bu yaz karar vermesi halinde bir nükleer devlet olacağını vurguladı.

Makalede “İranlıların metal uranyumu işleme ve onu bir füze savaş başlığına yerleştirme becerilerini geliştirmeleri 18 ila 24 ay arası bir zaman alacaktır” ifadesi kullanıldı. Yazısında, eski ABD Başkanı Donald Trump 2015 nükleer anlaşmasından çekildiğinde, Washington’un veya Tel Aviv’in neden İran'a karşı saldırı planları hazırlamadığını soran Barak, “Bir nükleer devlet olarak İran ile yeni bir evreye hazırlanmanın ve düşünmenin zamanı geldi” dedi. Barak'a göre, arzu edilen hareket tarzı “bölgesel diplomasi, İsrail’in bağımsız saldırı planları ve Tahran’ın çöküşünü beklemek” olacaktır.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar