ABD SEÇİMLERİNDE İSRAİL PARMAĞI

ABD de bazı ılımlı ve ilerici politikacılar, seçimlere dahil olup Tel Aviv rejimine yakın isimlerin seçilmesine yardımcı olan örgütlere karşı harekete geçti. 

Görüntülenme: 681 Tarih: 27 Temmuz 2022 03:02
ABD SEÇİMLERİNDE İSRAİL PARMAĞI

Bazı ilerici ABD senatörleri, İsrail yanlısı gruplarla mücadele etmek için Michigan’daki seçimlere dahil olmaya başladı.

Senatör Bernie Sanders, Senatör Elizabeth Warren ve Kongre Üyesi Rashida Tlaib, Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi (AİPAC) destekli Haley Stevens'ın şiddetli muhalefetiyle karşı karşıya olan Andy Levin'in arkasında toplanıyor.

Kongre üyesi olan Andy Levin, İsrail yanlısı örgütler tarafından desteklenen Haley Stevens ile Michigan'ın 11. bölgesini Kongre'de temsil etmek için mücadele ediyor. Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi’ne (AİPAC) bağlı Birleşik Demokrasi Projesi olan PAC, yarışta Levin’e karşı şimdiye kadar 3 milyon dolardan fazla olumsuz reklam harcaması yaptı.

Buna karşılık, Senatör Bernie Sanders, Senatör Elizabeth Warren ve Kongre Üyesi Rashida Tlaib de dahil olmak üzere birçok önemli politik isim, Levin'in koltuk mücadelesini desteklemek için harekete geçti. Bu seçim döneminde AİPAC’e karşı zaten daha önceden bir "savaş" ilan eden Sanders, Cuma günü Levin’i destelemek için Michigan’a gidiyor.

Sanders, Tlaib ile burada düzenlenecek mitinge katılacak. Middle East Eye’de yer alan habere göre bu destek, İsrail yanlısı grubun parası karşısında yeterli olmayabilir. Levin MSNBC’ye verdiği demeçte para transferi ve reklam fonlarının seçim yarışını belirleyebileceğini vurgulayarak, "Aipac tamamen raydan çıktı. İsrail yanlısı olmanın ne anlama geldiğine dair görüşlerine katılmadığım için kariyerimi bitirmeye çalışıyorlar” dedi.

Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi, eski kongre üyesi Donna Edwards geçen hafta, AİPAC’in desteklemek için 6 milyon dolar harcadığı Glenn Ivey'e karşı seçimi kaybettiği esnada Maryland’daki ön seçimlerde zafer ilan etti. İsrail yanlısı gruplar, ABD’nin bu yılki birincil seçim döngüsünde şimdiye kadar on milyonlarca dolar harcadı ve bir dizi Demokratın İsrail'i daha fazla eleştiren ilerici rakiplerine karşı zafer kazanmasına yardımcı oldu.

Bu gruplar tarafından harcanan para birçok ilerici Demokrat tarafından kınandı, çünkü bu gruplar Cumhuriyetçi bağışçılardan fon alıyor ve ABD Başkanı Joe Biden'ın seçilmesini onaylamayı reddeden Cumhuriyetçileri destekliyor.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar