HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN İŞBİRLİKÇİ ARAP REJİMLERİNE SERT ELEŞTİRİ

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi ihanettir ve Kudüs özgürleşene kadar füze ve silah kullanımı devam edecektir. 

Görüntülenme: 963 Tarih: 26 Temmuz 2022 19:57
HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN İŞBİRLİKÇİ ARAP REJİMLERİNE SERT ELEŞTİRİ

Bu ülke asla teslim olmayacak ve Siyonist rejimle ilişki kurmayacaktır.

Direniş, kuruluşunun üzerinden kırk yıl geçmesinin ardından her zamankinden çok daha güçlü hale geldi ve hala Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşıdır.

Lübnan dış tehditler karşısında düşmeyecek ve direnişin vatanı olarak kalacaktır.

1982 savaşında Filistin ve Lübnan'ın yıkılacağını düşünenler şunu bilmelidir ki, 1982'de hesaplarınız nasıl bozulduysa, 2022'de de yine başarısız olacaktır.

Lübnan düşmeyecek, teslim olmayacak, taviz verenlerden olmayacak, kimliğiyle ve şerefiyle baki kalacaktır. Çünkü Lübnan, Şehitlerin Şeyhi Ragıp Harb’in yolunu takip etmektedir.’

Dün Lübnan Parlamentosu'nda Direnişe Vefa Partisinin Lideri Muhammed Raad, Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendirdi ve şu açıklamalarda bulundu: ‘Lübnan'da bazı tarafların yarattığı kriz, direnişi silahsızlandırmayı ve insanların direnişi desteklemeyi bırakmasını ve cesaretimizi kırmayı amaçlamaktadır. Yoksulluk, açlık, abluka, ilaç ve tıbbi malzeme girişinin engellenmesinin ve ülkenin petrol ve gaz zenginliğinden yoksun bırakılmasının amacı, Lübnan halkının Amerika'nın taleplerine teslim olması için insanların direniş seçeneğine olan umutlarını kaybettirmektir.

Ama biz Amerikan düşmanının taleplerine boyun eğmeyi reddediyoruz ve bölgedeki Amerikan projelerinin sahiplerini hedeflerine ulaşma ihtimali konusunda umutsuzluğa düşmeye mecbur bırakıyoruz ve Allah'ın izniyle zafere doğru gidiyoruz.

Düşmanla her türlü irtibat ve ilişki vatana ihanet ve suç sayılmaktadır. Biz bundan bir ders çıkarmalı, ülkemizi ve halkımızı korumalıyız ve şunu bilmeliyiz ki Lübnan bizim vatanımızdır ve bizim için kalacaktır.’

rasthaber

Yorumlar