MUCTEHİD'TEN BİN SELMAN'A SUÇLAMA

Ünlü twitter aktivisti Müctehid, Suudi medyasının İsrailli muhabirin Mekke'ye nasıl girdiğine ilişkin iddiasını yalanladı. 

Görüntülenme: 895 Tarih: 26 Temmuz 2022 20:35
MUCTEHİD'TEN BİN SELMAN'A SUÇLAMA

Suudi Arabistan kraliyet mahkemesi ile ilgili birçok bilgiyi ifşa eden ve kamuoyuna açıklayan Müçtehid adlı sosyal medya aktivisti, yaptığı yeni açıklamada Suudilerin, Suudi Arabistan'ın ülkeye girişini kolaylaştırmakla bağlantılı olarak bir kişinin tutuklanmasına ilişkin iddiasını yalanlarken, Mekke'ye giden İsrailli gazeteciye bizzat eşlik eden kişinin Muhammed bin Selman'ın bu muhabire eşlik etmek üzere görevlendirildiğini belirtti.

Sosyal medya aktivisti Müctehid, "İsrailli gazeteci, Hac mevsiminde Muhammed bin Selman'ın doğrudan emriyle ve onun koruması altında Mekke'ye girmişti." dedi.

Müctehid, "Hac mevsimi ile aynı zamanda Mekke'de bulunan İsrail Kanal 13 muhabiri Jill Tamari, Veliaht Prens'in emri ve koruması altında dolaşıyordu. Bu gerçek, onun gizli girişiyle ilgili Suudilerin resmi iddialarıyla çelişiyor." açıklamasında bulundu.

Mücahid adlı aktivist, geçen Cuma günü Suudi medyasının İsrailli bir gazetecinin transferini kolaylaştıran bir Suudi vatandaşının tutuklanmasına ilişkin haberine atıfta bulunarak, "Bu haber doğru değildir, bu muhabirlere eşlik eden kişi bin Selman'ın özel elçisi olduğu ve sıradan bir vatandaş olmadığı için kimse tutuklanmadı veya sorguya çekilmedi." dedi.

rasthaber

Yorumlar