EPHRAİM GANOR SİYONİST İSRAİL'İN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI İKİ BÜYÜK TEHLİKEYİ AÇIKLADI

İsrailli yazar Ephraim Ganor'un Maariv gazetesinde yayınladığı yazısında, işgalci İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin İran tehditleriyle meşgul olduğu bir zamanda başta Hizbullah’ın faaliyetleri olmak üzere çeşitli güvenlik sahalarına odaklanmanın önemine vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 691 Tarih: 21 Temmuz 2022 20:34
EPHRAİM GANOR SİYONİST İSRAİL'İN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI İKİ BÜYÜK TEHLİKEYİ AÇIKLADI

İsrailli yazar Ephraim Ganor'un Maariv gazetesinde yayınladığı yazısında, işgalci İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin İran tehditleriyle meşgul olduğu bir zamanda başta Hizbullah’ın faaliyetleri olmak üzere çeşitli güvenlik sahalarına odaklanmanın önemine vurgu yaptı.

Arabi21’in haberine göre, Maariv gazetesindeki yazısında son zamanlarda özellikle ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu ziyareti sırasında İran’ın adının İsrail’de çokça zikredildiğini söyleyen Ephraim Ganor, “Şüphesiz, İran’ın nükleer tehdidi İsrail için varoluşsal bir tehdittir. Bu tehdit uzun zamandan beri bizi terörize ediyor. Başkan Biden'ın basına yansıyan ziyaretiyle bu tehdidin tüm dünyada da merkezi bir tartışma konusu oluşturduğunu görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Ganor, İsrail’in İran tehditleriyle uğraşırken burnunun dibinde bulunan iki tehdidi gözden kaçırdığını hatırlatarak şunları söyledi: “İsrail bugün yüzünü İran’ın tehditlerinin geldiği yöne, Doğu’ya çevirmiş durumda, fakat hemen burnunu dibinde bulunan iki tehdidi gözden kaçırıyor. Bunlardan birincisi son zamanlarda İran tarafından İHA’larla iyice donatılan Hizbullah tehdidi, ikincisi Filistin Yönetiminin başına geçmek için Mahmud Abbas’ın gitmesini bekleyen Hamas tehdidi.” Yazıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, İsrail'in Lübnan ile olan deniz sınırı anlaşmazlığını önümüzdeki Eylül ayına kadar çözmek istediğini söylediği, bunun da İsrail'in Hayfa kıyılarına 80 km uzaklıktaki Karish sahasından gaz üretmeye başlamanın beklendiği tarih olduğu hatırlatıldı. Ganor ayrıca Nasrallah’ın konuşmasında İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz’in ‘gerekirse tekrar Beyrut, Sur ve Sayda’ya yürüyeceğiz’ şeklindeki açıklamalarını küçümsediğine dikkat çekti İsrailli yazar, Nasrallah’ın, “Lübnan, deniz haklarını elde etmezse aynı anda çok sayıda SİHA uçuşlarını başlatabiliriz” dediğini hatırlattı.

Ganor, İsrail’in geçmişten aldığı derslerle Hasan Nasrallah’ın tehditlerini ciddiye aldığını hatırlatarak, İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana geçen 16 yıl boyunca Hizbullah’ın giderek büyüdüğünü ve bugün bir kısmı İsrail’in stratejik noktalarını hedef alabilecek türden on binlerce füzeye sahip olma gücüne ulaştığını kaydetti. Siyonist yazar, İran’ın son zamanlarda Hizbullah’a İsrail gaz tankerlerini vurabilecek SİHA’lar sağladığını iddia ederek İsrail’in çok şiddetli bir darbeye maruz kalabileceğini, bu tehdit karşısında güvenlik birimlerine ciddi istihbari ve askeri görevler düştüğünü belirtti.

Hizbullah’ın, Tel Aviv'in İran karşısındaki yeteneklerini önemli ölçüde bozmak amacıyla İran'ın demir yumruğu olmaya hazır olduğunu kaydeden Ganor, “Hizbullah, İsrail’e karşı füze cephaneliğini ve insansız hava araçlarını kullanmaya karar verirse ne olur” diye sordu. İsrail için ikinci tehdide değinerek, 87 yaşındaki Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın gidişinin ciddi çatışmalara ve anlaşmazlıklara yol açacağını vurgulayan Ganor, "Hamas, Filistin Yönetimini kontrol etmek amacıyla bu duruma uzun süredir hazırlanıyor" dedi.

Abbas'tan sonra Fetih liderliğinde inatçı çatışmalar yaşanacağını ve bunun İsrail'deki güvenlik durumu üzerinde kesinlikle önemli bir etkisi olacağını öne süren Ganor, “Bu, ifadesini Gazze'den roket saldırılarının uygulanmasında ve İsrail ordusuyla sahada çatışmalarda bulabilir. İsrail ve ordusu, her an ortaya çıkabilecek bu iki tehdide karşı koymaya hazır mı” diye sordu.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar