HADİ EL AMİRİ: IRAK'IN SİYONİST KAMPIN BİR PARÇASI OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Irak’ta Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri, “Irak'ın Siyonist kampın bir parçası olmasına izin vermeyeceğiz ve Filistin davası kalbimizde yaşayacak” dedi. 

Görüntülenme: 603 Tarih: 21 Temmuz 2022 00:18
HADİ EL AMİRİ: IRAK'IN SİYONİST KAMPIN BİR PARÇASI OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Irak’ın Necef kentinde düzenlenen bir programda konuşan Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın hızla seçilmesi ve hükümetin kurulması, Irak'ta istikrarın yeniden sağlanması, fitnelerin def edilmesi ve tüm iç ve dış risklere karşı devletin prestijini geri kazanması için acil taleptir. Irak'ın Siyonist kampın bir parçası olmasına izin vermeyeceğiz ve Filistin sorunu kalbimizde yaşayacak” ifadelerini kullandı.

“Özgür ve onurlu bir ülkede bağımsızlık, egemenlik, güvenlik, refah, hizmet, yolsuzlukla mücadele ve adaletin tesisi başta olmak üzere halkın talepleri yerine getirilmelidir” diyen Amiri, Anayasal hakların geri kalanını tamamlamak ve hükümetin oluşumunu hızlandırmak için Cumhurbaşkanı ve Başbakan seçimi dosyasını çözme konusunda ciddi olduklarını dile getirdi. Amiri sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt kardeşleri cumhurbaşkanlığı dosyasını çözmeye çağırıyoruz. Ayrıca, başbakan sorununu çözme konusunda ciddi olan Koordinasyon Çerçevesindeki kardeşleri de anayasal yükümlülüklerini tamamlamaya ve hükümetin oluşumunu hızlandırmaya çağırıyoruz. Irak ne kadar zorlu süreçten geçerse geçsin, anayasal esasları çözmek için atılan adımlar ne kadar geç olursa olsun, ülkedeki çetrefilli durumun şüpheli gündemler için bir şemsiyeye dönüşmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz. Irak bölgedeki Siyonist kampın bir parçası olamayacak.”

Arap ülkelerinin Siyonist rejimle askeri ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmelerini eleştiren Amiri, Irak’ın, İsrail’in Siyonist rejime hizmet edecek ekonomik sistemin bir parçası olmayacağını ve İsrail’le normalleşmenin Irak yasalarına göre suç olduğunu dile getirdi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar