ÜRDÜN HALKI KORSAN İSRAİL İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASINA KARŞI

 

Görüntülenme: 814 Tarih: 18 Temmuz 2022 01:11
ÜRDÜN HALKI KORSAN İSRAİL İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASINA KARŞI

Ürdün Ulusal Kampanyası bugün (18 Temmuz Pazartesi), İsrail işgal rejimiyle yapılan doğal gaz anlaşmasının iptal edilmesi için "Düşmanın gazı işgaldir" sloganıyla bir uyarıda bulundu. Böyle bir anlaşmanın siyonist işgalcinin kontrolündeki doğal gazın dünya piyasalarına sürülmesi için Ürdün'ün bir kapı olarak kullanılmasına imkan sağlayacağı için yeni bir felaket getireceği hatırlatmasında bulundu. 

Kampanya, yaptığı basın açıklamasında böyle bir anlaşmanın Ürdün'ün, güvenliğinin ve vatandaşlarının aleyhine işlenen suçlara eklenmiş yeni bir suç olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamada Ürdün'e, güvenliğine, ekonomisine ve geleceğine karşı suç işleyenlerin tümünün sorguya çekilmesi ve yargılanması gerektiği dile getirildi. 

Açıklamada böyle bir anlaşmanın, Arap dünyasına ait, meşru, sürdürülmeye ve geliştirilmeye elverişli, Arap dünyasının kendi içinde kalkınmasını artırmasına uygun bir hattın, siyonist işgalciye daha çok bağımlılık getiren, işgalcinin ekonomi ve enerji yoluyla bölgenin içine daha fazla sızmasına imkan veren bir siyonist hattına dönüşmesine sebep olacağı uyarısında bulunuldu. 

İsrail işgal rejimi, Eylül 2016'da imzalanan ve Ürdün Krallığı'na 45 milyar metreküp doğal gaz verilmesine dair anlaşmanın uygulamaya geçirilmesine binaen, Ocak 2020'nin başından itibaren Leviathan bölgesinden Ürdün'e gaz pompalamaya başlamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar