SİYONİST REJİM HAVA YOLLARI ŞİRKERTİ EL AL SUUD SEMALARINDA UÇABİLECEK

Siyonist rejim İsrail'in "El Al" havayolu şirketi resmen Suudi Arabistan semalarında uçmak istediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 753 Tarih: 18 Temmuz 2022 01:29
SİYONİST REJİM HAVA YOLLARI ŞİRKERTİ EL AL SUUD SEMALARINDA UÇABİLECEK

ABD'nin, Suudi Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarına ilişkin son spekülasyonların ardından, Siyonist rejimin kabinesinin dışişleri bakanı ve dönüşümlü başbakanı Yair Lapid, Tel Aviv ile Riyad arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarını kabul etti.

Suudi Arabistan'ın Siyonist rejim uçaklarının Suudi semalarından geçmesine  izin vermesiyle ilgili  anlaşmasının ardından, bu rejimin El Al uçak şirketi resmi olarak bu amaçla talepte bulundu.

Siyonist medyadan "Yediot Aharonot" Pazar günü, bu talebin onaylanması halinde önümüzdeki iki hafta içinde Tayland'a kısa mesafeli uçuşların başlayacağını ve ayrıca İsrail Arkia havayollarının da benzer taleplerde bulunmalarının beklendiğini yazdı.

Suudi Sivil Havacılık Otoritesi, daha önce ülkenin hava sahasını geçmekle ilgili kurallara uyan tüm uçaklara ülkenin hava sahasının açık olduğunu açıklamıştı.

Bu arada Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Cumartesi günü yaptığı bir konuşmada siyonist İsrail havayollarının Suudi Arabistan hava sahası üzerindeki uçuş kısıtlamasının iptalinin İsrail ile ilişkilerle hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti.

Bu arada Siyonist rejimin başbakanı Yair Lapid, Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu ülkenin hava sahasını İsrail havayollarına yeniden açacağını açıklamasının Riyad ile ilişkileri normalleştirmenin ilk adımı olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar