YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN BİDEN'E KINAMA

Yemen Ensarullah Hareketi Sınır Dışı Siyasi Ofisi, ABD Başkanı'nın Batı Asya ziyaretini kınarken, Riyad ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Filistin'e ve Kudüs davasına ihanet olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 598 Tarih: 16 Temmuz 2022 21:33
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN BİDEN'E KINAMA

ABD Başkanı Joe Biden 13 Temmuz Çarşamba günü işgal altındaki Filistin'e giderken, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yanı sıra Siyonist yetkililerle bir araya geldi. Biden, Arap liderlerle bir toplantıya katılmak için dün de (Cuma) Suudi Arabistan'a  gitti.

Fars haber ajansına göre, Yemen'in "Ensarullah" direniş hareketinin siyasi ofisi bu sabah  yaptığı açıklamada, "Joe Biden'ın" işgal altındaki topraklara ve Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin  amacının, bölgesel güçler pahasına Amerika ve ırkçı İsrail'e hizmet etmek olduğunu duyurdu. 

Ensarullah, bu görüşmenin bölge halklarının özgürlük, bağımsızlık ve istikrar hakkının hedef alınması ve bunlara el konulması bağlamında gerçekleştiğine işaret ederek, ''Biden'ın ziyareti, Filistin'e ve Filistin davasına ihaneti gösteren Siyonist rejimle bir dizi normalleşme aşamasında geçiyor.'' dedi.

Ensarullah yetkilisi,  ''Suudi rejimi birçok hacının Kutsal Ev'i ziyaret etmesini yasaklarken,  kapılarını Biden'e açıyor. Suudi Arabistan, normalleşme adı altında siyonist rejim İsrail'e hava sahasını açmıştır.'' dedi.

Yemen direniş hareketi, Arap ve İslam milletlerini Biden'in ziyaretini ve onun feci sonuçlarını kınamaya ve kukla rejimlerin tüm hareketlerini reddetmeye çağırdı.

parstoday

Yorumlar