HAMAS'TAN SÖZDE KUDÜS BİLDİRİSİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ABD yönetimi ile İsrail işgal rejiminin birlikte imzaladığı sözde Kudüs Bildirisi'nin Filistin halkına ve onun meşru haklarına yönelik bir saldırı niteliği taşıdığını ve siyonist işgale Filistin toprakları üzerinde meşruiyet kazandıramayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 676 Tarih: 15 Temmuz 2022 21:30
HAMAS'TAN SÖZDE KUDÜS BİLDİRİSİNE TEPKİ

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail işgal rejiminin başbakanı Yair Lapid'in dün (14 Temmuz Perşembe) gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra birlikte imzaladıkları sözde Kudüs Bildirisi hakkında basın açıklaması yapan Hamas, imzalanan bu bildiriyi bütün yönleriyle reddettiğini ve bildirinin ABD'nin, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik düşmanca tutumuna açıkça destek vermesi anlamına geldiğini vurguladı.

Hamas, bu bildirinin aynı zamanda Filistin davasının Arap ve İslam alemiyle bağlarını koparmayı ve onu bu bütünden ayıklamayı hedeflediğine dikkat çekti. 

Hamas açıklamasında ABD'nin çok belirgin bir şekilde işgal rejiminden yana tavır sergilemesine ve onun Filistin halkına yönelik işgalci ve saldırgan uygulamalarına açıkça destek vermesine dikkat çekerek onun bu tutumunun, siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarında işlediği tüm insanlık suçlarına da ortak olması anlamına geldiğini vurguladı. 

Hamas, sözde Kudüs Bildirisi'nin siyonist işgalin kazıklarının sağlamlaştırılması amacıyla açılmış yeni bir sayfa niteliği taşıdığına işaret etti. 

Açıklamada, söz konusu bildirinin Arap ve İslam toplumlarının geleceği, güvenliği ve istikrarı açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Hamas, tüm Müslüman halkları ve ümmetin etkin güçlerini sözde Kudüs Bildirisi'nde sergilenen tavra karşı durmaya ve ABD'nin siyonist işgal rejiminin çıkarlarını güvenceye almayı amaçlayan telkinlerine boyun eğmemeye davet etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar