HAMAS'TAN BM'YE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (14 Temmuz Perşembe) yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin BM tarafından Utanç Listesi'ne dahil edilmemesinin kınanması gereken bir tutum olduğunu ve işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik suçlarını sürdürmesi konusunda onu cüretlendirdiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 677 Tarih: 15 Temmuz 2022 11:27
HAMAS'TAN BM'YE TEPKİ

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım BM Genel Sekreteri'nin İsrail işgal rejimini çocuklara yönelik işlenen suçlarla ilgili olarak teşkilatın oluşturduğu Utanç Listesi'ne dahil etmemesi hakkında basın açıklamasında bulundu. 

Kasım, işgal rejiminin çocuklara yönelik işlediği çok sayıda suçu belgeleriyle gün yüzüne çıkaran birçok rapor bulunduğuna dikkat çekerek, işgal rejiminin sadece 2021 yılında 71 Filistinli çocuğu katlettiğinin, 982 çocuğa da insanlık dışı muamelede bulunduğunun söz konusu raporlarda belgeleriyle ortaya konduğunu hatırlattı. 

Kasım açıklamasında, "Filistin çocuklarına yönelik suçların ve ihlallerin devam etmesinin işgal rejiminin halkımıza yönelik köklü terörist tutumunda ısrarlı davrandığını gözler önüne sermektedir." ifadesine yer verdi.

Kasım işgal rejimi komutanlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde savaş suçlarından yargılanmaları gerektiğini hatırlattı. 

Utanç Listesi veya bir diğer adıyla Kara Liste BM tarafından 2002 yılından beri, çatışma bölgelerinde çocuklara yönelik insanlık dışı muamelelerle ve çocuklara yönelik savaş suçlarıyla ilgili olarak yayınlanan yıllık raporlarda yer alıyor ve bu tür suçları işleyen ülkelerin ve örgütlerin isimlerini içeriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar